Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '17

 
Kategori
Blog
 

Kelimelerin Gücü Adına

Kelimelerin Gücü Adına
 

Kelimelerin sevgi gücü


Kelimeler, olaylar gibidir. Hem yazan hem okuyanı değiştirir. Aktardığı enerjiyi geri toplar ve büyütür. Karşımızdakini anlamayı sağlar ve duyguların bir araya getirme gücüne sahiptir.

“Kelimeler, tecrübelerimizi dizdiğimiz ipliktir” diyor Aldous Huxley

Onlar bizi güldürebilir, ağlatabilir, yaralayabilir ve iyileştirebilir. Bir yazıyı okurken öğretebilir, ders verebilir, şiiri dinlerken hüzünletebilir, bir komedyeni izlerken kahkahalara boğabilir, çocuğunuzdan ya da en yakın arkadaşınızdan gelen bir söz, baş ağrısı yapabilir ya da sevgilinizden gelen güzel bir söz sizi dünyanın en mutlu insanı kılabilir.

Konfüçyus’un o ünlü sözünü hatırlatmak gerekir; “Kelimelerin gücünü bilmeden, insanı anlamak imkansızdır.”

Ne iş yapıyorsak yapalım; İster öğrenci, ister öğretmen, ister psikolog, ister blog yazarı olalım, kelimelerin o etkili gücünü kullanırsak hatta kullanırken buna biraz da bilinç katarsak ve bunu tümü ile hayatımıza uygularsak, bunun insanlar üzerindeki müthiş değişimlerini görebiliriz.

Kelimelerin insan hayatındaki önemi bizim kültürümüzde de iyi bilinir, hatta bu konu ile ilgili atasözlerimiz bile vardır;

“Tatlı dil yılanı deliğinden

Acı dil akıllıyı çileden çıkarır.”

“En keskin ve tehlikeli silah dildir.”

“Silah yarası geçer, dil yarası geçmez.”

Amerikalı ünlü yazar Anthony Robbins ‘’İçinizdeki Devi Uyandırın’’ kitabının bir bölümünde şöyle der; “Kelime hazinesi yoksul olan insanların duygusal yaşamı da yoksuldur. Kelime dağarcığı zengin olanların o tecrübeyi boyayabilecekleri çeşit çeşit renkleri vardır.’’

Anlattıkları duygu, düşünce; olay; tasvir ettikleri yer ya da kişileri, ellerindeki gökkuşağı renkleri gibi kelimelere sahip olan yazarlar çok daha başarılı olurlar.

Alıştığımız kelimeler yerine; özenle seçeceğimiz yeni ve olumlu kelimelerin sihirli gücü kullanılabilir. Böylece olaylara, insanlara, yaşam şekillerine bakarken düşündüklerimiz de değişecektir. Daha olumlu, daha yapıcı, daha hoşgörülü olmayı hangimiz istemiyoruz ki? Ancak bunun yolu çalışmaktan, emek vermekten, en önemlisi okumaktan geçiyor. Bunu yapmak için; denemek, farkındalığımızın kaybolduğu anlarda sil baştan yapmak gerekiyor belki de. Böylece daha güçlü, hayata karşı daha dirayetli olmamızın basamaklarını da inşa edebiliriz.

Özellikle yazı hayatında; başarı, kelimelerin güçlü etkisinden yararlanmaya bağlı!

Kelimelerin gücü adına! Güç bizde olmalı artık!

“Kelimelerini değiştirebilen pekala dünyasını da değiştirebilir.”

Nizamettin Biber

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..