Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kelle, paça çorbası

Kelle, paça çorbası
 

Kemikler için gerekli olan bol jöleli bir kelle, paça çorbası içmek istiyorsanız çarşıdan önce bütün bir kelle ve en az 6 tane koyun paçası bulup sonra da kolları sıvamanız gerekiyor:) Sakatat satan kasaplarda kelle ve paçaları temizlenmiş olarak bulabilirsiniz. Bol sarımsak ve bol sirke kullanacağımız bu çorbanın tadına doyum olmaz ama siz yine de sarımsak ve sirke ayarını kendi ağız tadınıza göre ayarlamanızda yarar vardır.

Malzemeler:

1 adet koyun kellesi

6 tane koyun paçası

1 baş ezilmiş sarımsak

1 çay bardağı sirke

3 çorba kaşığı tepeleme un

2 tatlı kaşığı kaya tuzu

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Düdüklü tencereye kelle ve paçaların üstünü geçecek şekilde su konulur, ezilmiş sarımsaklar, sirke ve tuz konularak yıkanmış kelle ve paçalar 1,5 saat haşlanır.

Haşlanan kelle ve paçalar suyundan ayrılır, jöleli su bir süzgüden geçirilerek minik kemik parçaları suyundan ayrılır. Jöleli suyun üzerine sıcak su ilave edilerek su 3 litreye tamamlanır ve ayrı bir tencereye konulur.

Kellenin ve paçaların etleri kemiklerinden ayrıştırılır ve elle ufak parçalara bölünür.

3 çorba kaşığı tepeleme un soğuk suda ezilerek kaynamış jöleli suyun içine atılır ve çorba suyu koyulaşana kadar karıştırılır, koyulaşan suya etler atılır ve ocak kısılarak çorba bir müddet daha ara sıra karıştırarak kaynatılır. Şayet tuzu ve sirkesi az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.

Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyarak eritilir ve yağın içine pul biber ile kuru nane atılarak baharatlar kavrulur ve yağ çorbanın üzerine dökülür.

Çorbayı içmeden önce içine tekrar çiğ sarımsak ve üzüm sirkesi koymanızı tavsiye ederim çünkü lezzeti daha da artıyor.

Afiyetler olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..