Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pratik yalancı revani

Pratik yalancı revani
 

Canınız az şekerli bir hamur tatlısı istediğinde veya ansızın misafir geldiğinde mikser kullanmadan ufak bir kapta el çırpıcısıyla veya kaşıkla bir çırpıda yapabileceğiniz son derece kolay bir tatlı çeşididir yalancı revani. Bu tatlının yapımını hızlandırmak için mutlaka 1 çorba kaşığı limon veya limon sosu kullanmanız gerekir. Yalancı revaniyi yiyince gerçek revani tadını aramayacaksınız.

Yalnız bu tatlıyı 3-4 saat içinde tüketmenizi tavsiye ederim çünkü şerbeti ve şekeri az olduğu için zamanla suyunu çekip şekerli kek kıvamına dönüşecektir.

Malzemeler:

3 yumurta

3 kahve fincanı toz şeker

3 kahve fincanı un

1 çorba kaşığı limon suyu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya(Olmasa da olur)

Şerbeti için:

1 orta boy su bardağı toz şeker

2 orta boy su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Suyun içinde şekeri eritin ve kaynatın, kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon suyu daha ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatın ve şerbeti soğumaya bırakın.

Ufak bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekerle bir müddet çırpın daha sonra diğer malzemeleri ilave ederek kısa bir müddet daha çırpın. Ufak borcam bir kabın dibini yağlayıp, unlayın ve hamuru tepsiye dökün.

200 derecelik fırında hamur kabarana kadar pişirin, hamur kabarınca fırın ısısını 175 dereceye ayarlayın.

Üstü kızaran tatlı hamurunuzu fırından çıkarınca bir müddet buharının çıkmasını bekleyin ve bir kepçeyle şerbeti eşit şekilde hamura dağıtın. Şerbeti çeken hamuru kurumasın diye üzerine bir tepsi kapatın.

Tatlınızı arzu ettiğiniz kuru yemişlerle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..