Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendimle dertlesiyorum

Kendimle dertlesiyorum
 

Şuan ki durumuma baktığım zaman alışkanlıklarımızdan, alıştıklarımızdan vazgeçmenin ne kadar zor olabileceğini gösteriyor.

 

Günün yorgunluğunu üstümden atıp kendimle başbaşa kaldığımda aklımla yüreğim arasında gidip geliyorum. Yüreğim sürekli duygusal düşünüp kararsızlığa sürüklemeye çalışıyorken beynim mantıklı bir şekilde geçmiş ile şimdi zaman arasında bağlantı kurup resmi net bir şekilde görmemi sağlıyor.

 

Durumlar istediğimiz gibi gitmedi mi beklenilenin tersi karşımıza çıktığı zaman genelde uzun bir talihsizlikler zinciri ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Kimimiz çetin bir mücadeleye girerken kimimiz baştan mağlup olmayı seçiyoruz. Bazen de bir mücadeleden sonra yerine diğeri, diğeri,diğeri gelmeye devam ediyor. Sonuçları umut ettiğimiz gibi olmuyor ve sürekli mücadele içine giriyoruz...İsyan etme aşamasına geliyoruz ve bazen isyan edip inancımızı kaybetmeye başlıyoruz ve hayat boyle devam ederken bir ışık aydınlatıyor olduğumuz yeri.. Yavaş yavaş iyi olan şeylerle karşılaşmaya başlıyoruz.

Sonra çevremize, dünyada olup bitenlere baktığımız zaman ne kadar büyük acılarla yaşamak zorunda olan kişileri görüyoruz. Onların derdini görünce kendi derdimizden utanıyoruz.

Şükrediyoruz; sağlığımız için, görebildiğimiz, duyabildiğimiz, yürüyebildiğimiz, dokunabildiğimiz için, sevdiklerimiz için şükrediyoruz ve hayatın geçici bir sahne olduğunu zamanı gelince oyunun bitip sahneden ayrılacağımızı bir kere daha iyi anlıyor ve bize verilen hayatı laikiyle yaşayıp yaşatmak için silkenip ayağa kalkıyoruz.

Allah her yerde inancını kaybetme, değişmekten korkma iyi ol, iyiye kucak aç, merhametli ol sana sunulan güzellikler kapının önünde durup içeri almanı bekliyor olacaktır.

 
 
Toplam blog
: 12
: 311
Kayıt tarihi
: 07.06.14
 
 

İşletme Fakültesi ,Kişisel gelişim, şu an çalışmasam da insan kaynakları alanında deneyimli, anne..