Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '06

 
Kategori
Mizah
 

Kendin pişirci örümcek

Kendin pişirci örümcek
 

Yurdum insanım sonunda memleketimizde -Ankara’nın bir köyünde- et yiyen örümcek de çıktı. Bizim gibi et düşkünü bir millete de bu tür bir örümcek yakışır aslında. Hangi kanalı çevirsem ana haber bülteninde ‘etobur örümcek’ var. Yalnız bu ‘etobur’ yazısı battal boyda yazıldığı için insan kendini biraz salak hissediyor. Zaten haberin anonsunda olup biteni duyuyoruz bu tür bir aşağılamaya gerek var mı? Efendim -bu sıralar haber bültenini dolduracak malzeme olmadığından örümcek bir alttan çekiliyor- bir üstten bilmem ne. Türlü türlü efektler veriliyor bir de öyle görüntüleniyor.

Garibanı kapatmışlar bir kavanoza ne yapacak diye dikkatle izliyorlar. Örümcek de böyle ilgi görmemiş tabi hayatında. Kasılıyor da kasılıyor ama belli ki o da bunalmış. Bir haber spikeri geliyor biri gidiyor. Olay artık magazin boyutlarında. Bizim Türk filmlerini çekerken bu kadar hassas davransalar Oscar olmasa da bir Altın Düdük falan verirler herhalde. Köylüler ‘etobur’ bir örümcekle karşılaşınca paniklemişler. Tabi önce hayvanı bilimsel bir testten geçirmişler. Bakalım bu ne yer -ne içer-etobur mu-vejetaryen mı-öğrenmek lazım.

Etobur hayvan ne olduğunu anlamadan kavanoza önce bir arı attılar. Acaba arı yer mi sorusuna bir cevap aramak için. Hayvan tandır kebabı gibi parça parça edip misler gibi yedi. Bu arada "aha gagasını! görüyon mu?" gibi aydınlatıcı yorumlar da yapılıyor etrafta. Bu sınavı başarıyla geçen örümcek bu sefer kendi ırkından bir kurbanla karşılaşıyor. Arı onu kesmemiş olacak ki kavanozun kapağı açılıra açılmaz ikinci kurban için alkış tuttu. Biran için Gladyatör filminde poz kesen Russel Crow’a benzettim bizim etoburu. Bizimki memleket çocuğu olduğu için biraz daha delikanlı duruyor tabi. Dört ayağı öne atmalar falan. Kendi tarzını yakalamış bir eleman. Bu kadar kurban verdikten sonra örümcek şöyle bir geriliyor. Kameralar yeni görüntüler alıyor. Ekrana verilen yazıları hayal edin artık. Etoburdan başlayıp vahşiye kadar geniş bir yelpaze…Hayvanın da bir suçu yok aslında ama kendi gibi başka bir örümceği ekmeksiz yutunca köylülerden tepki alıyor. Örümcek üç kişiyi yiyip köy kahvesinde masaya yumruğunu vursa anlarım ama köylülerin öyle bir "vahşi" deyişi vardı ki 10v’lik bir vurguyla söyleniyor ve sanki etobura biraz haksızlık yapılıyor gibi. Yine de Allah sonumuzu hayır etsin diyorum. Memlekette ekonomiden falan umut kesildiği için artık gündemde böcükler var.Örümcek de gösterilen ilgiden bir hayli rahatsız.

 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..