Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

08 Mart '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendine değer veren kadınlar

Erkek egemen bir toplumda kadınlara değer verilmediği söylüyor ve suçlunun erkekler olduğunu söylüyoruz. Erkekleri suçlamak ve aynı zamanda onları istemek zihninde tamamen bir karışıklık yaratıyor. Ve ardından hissettiğin öfke, depresyon, küskünlük, suçlama sana hiçbir zaman hissettiğin değeri vermiyor muhtemelen...

Suçlamak, davranışlarının etkisiz kalmasına ve öz değerinin düşmesine sebep olmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Birini her suçladığında, o insana biraz daha kendi gücünden veriyor ve “Benim bunu değiştirecek gücüm yok.” diyorsun. Ta ki bu gücün kendi içinde olduğunu fark edene kadar…

Değişim, şikayet edip suçlu aramaktan vazgeçip, kadının kendi değerine inanıp kendi gücünü görmesiyle gerçekleşecektir.. .

İçindeki gücü nasıl ortaya çıkaracağını bilmiyor ve bunu nasıl yapacağını bilmediğini düşünüyorsan yalnız olmadığını bilmelisin.

Yıllarca erkeğin tamamlayıcısı olarak üstlendiğin rolden başka bir şey bilmiyor olmak, seni kendinden uzaklaştırdığı için artık kendini tanıyamaz oldun belki de.

İyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir arkadaş, iyi bir çalışan, iyi bir evlat, iyi bir gelin olmaya çalışmak seni bütün rollerinde iyi biri olduğuna inandırdı belki ama peki sen kimsin?

İçindeki kadına karşı ne kadar iyisin? Kendi kişisel gücüne ne kadar inanıyorsun ?

Güçlü olmak, sandığın gibi mücadele, savaşma ya da çatışma ile elde edebileceğin ya da zorla kazanabileceğin bir şey değildir.

Güç, senin içinde varolan, sana ait yaratma ve sorumluluk alabilme sanatıdır. İçsel dünyanda, kendine odaklanmak ve bu yaşamda ne istediğini bilmektir.  Yaratıcılık, sezgi, hoşgörü, duygusallık, inanç, arzu ve sevgi. İşte sahip olduğun gücün hepsi. İçindeki hazine… senden başka herkesin kullandığı sana ait bir hazine. Şimdi hazinene sahip çıkma vakti. Bir günün içinde sana verilen değer değil, tüm yaşamın boyunca sahip olduğun değerlerin bütünü.  .

Bugüne kadar  belki de başkalarının istediği gibi olmaya çalışmaktan, gizli hazineni kendin için görebilmeyi unuttun. Hep başkalarının istediği kişi olmaktan kendin için aynaya bakmayı ihmal ettin.  

Artık kendine  inanma ve kendin için ışığını yakma zamanıdır. Kendi içindeki sevgi, hoşgörü, dinginlik, zerafet,  duyguların ve yaratıcılığının dişi enerjisiyle  barışma zamanıdır. Haydi güzel kadınlar, artık uyanma vaktidir. . Ne istediğini bilerek sorumluluğunu alma zamanıdır.

Kendine verdiğin değerle, kendine olan inancın ve kendin olman dileğiyle…

Oya Özer

Yaşam Koçu 

 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..