Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

19 Ocak '17

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Erkektir, elinin kiridir

Erkeğin  yaşamında, hayatın içinde güçlü olma güdüsü, başarı ve ekonomik kazanım her zaman ilk sıradadır. Çünkü erkeğin çocuklukta bilinçaltına verilen mesaj “erkek adam tuttuğunu koparır” düşüncesidir. Bu sebeple yaşamında sürekli gücünü ispat etmek durumunda kalmıştır.

Erkeğin en büyük korkusu eksik ve yetersiz olmaktır. Bu korkusunu gidermek için de gücünü ve kapasitesini  artırmaya çalışır.  Çocukluk döneminde bilinçaltına yerleşen  yetersizlik duygusu kendini başkalarına açamama, onaylanmama riskini de beraberinde getirdiğinden  her zaman başarısız olma korkusu yaşar.  

Bu sebeple yetersizlik korkusu hisseden erkek bu duygusunu örtbas etmek için gücünü kanıtlamak için eşine baskı yapmaya ya da sorumsuzca davranmaya yönelir. Başarıyla sürdüremediği bir evlilikte, mutlu olamadığı içinde dışarıda başka bir ilişki yaşamaya başlar. Kendi içinde mutsuz ve aldatılmış ilişkilerde aslında sorun  bilinçaltına yerleşen yetersizlik duygusunun tohumlarıdır.

Bunun tam tersi eşini seven erkek sevdiği kadını mutlu ettiğinde kendini başarılı görür ve bundan mutluluk duyar. Ruhunun derinliklerinde eşinin mutlu olmasını ve onu takdir etmesini bekler.

Bu sebeple zihinsel düşüncelerindeki aldatma eylemindeki olumsuz mesaj  “erkeğin elinin kiri” cümlesi değişmesi gereken bilinçaltı bir kodlamadır. ve daha fazla  bilinçaltınız, sağlıksız ilişkilerle size hayatı zehir etmeden,  farkettiğiniz olumsuz  duygu ve düşüncelerinizin dönüşümü için  bu kodlamalara neden olan çekirdek inançlarınızı değiştirmeye başlayın. 

Daha sağlıklı sevgi ve güven dolu ilişkiler yaşabilmeniz dileğiyle…oy@

Oya Özer

Yaşam Koçu

 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..