- Kategori
- Blog
KERATA

article.Wn.com resim internetten alıntı
Bu kez farklı bir şey yapalım ve bir blog yazısını : Önce, pespembe, saf daha sonra boğanın hasta olduğu rengi anımsatan düşüncelerin eşliğinde yorumlayalım.
“Ne mutlu bize yazarımız aşağı mahalleyi özlemiş hatta illallah Culduz’u bile…Ben kendisini şahsen tanırım; rahmetli Mustafa Mumcu’nun sayesinde.
Sohbetine doyamazsınız; beyin yapısı, hayal gücü sıradan sayılmaz.
Ufacık tefecik aynı zamanda kozmopolit büyük şehirler gibi…
Ne demiş satırlarında “Kendisini haz etmem” Neden acaba?
Eski bir resim yüzünden mi? Culduz’un hatası hangi kadın tepki vermez ki… Şöyle demiş olsaydı “ Milliyet Com tr da hangi resminizi koyarsanız koyun; başarılı olursunuz; yeter ki tarihi belli olsun.
M.Ö. veya M.S. Mustafa Mumcu’dan önce Mustafa Mumcu’dan sonra… MB ( Çoğunluk İzmirli yazarlar)Rahmetlinin toplantılarında kendisini yakından tanıma fırsatını yakaladı.
Hazedilmeyeni özlemek...
Bazılarımız, sevgimizi dile getirirken zorluk çekeriz. Utanırız sanki…
Bazen çocuklaşır kimi kez koket hallere düşeriz.
Halbuki tüylü çocuklarımızı ve bebişlerimizi sever okşarken ağzımızın suyu akar kendimizden geçeriz işte bu halimiz doğaldır.
Siz de haklısınız ne kadar doğal ve saydam olursak ; bir o kadar korumasız hallere düşer miyiz endişesini de taşırız.
Diğer satırlarında daha neler demiş değerli yazarımız?
” Çalakalem yazar; sonrasında asla kontrol etmem” Demiş.
Beceriye, delalet; her kula nasip olmayan bir yetenek lâkin arada sırada olsa da sözcükler başına buyruk oluverir; olmadık yerde kendilerine yer açarlar.
MB li Milliyet com tr lı yazanımızın “KERATA” sı
Pasaport kontrolü olmadığını sezince Culduz’a sıfat olmaya kalkmış.
Yakışmamış.
Küçük çocukları ve tüylü tüysüz çocukları severken pek sık kullanılan bu sözcük kocaman bir adama yakıştırılırsa; ardında buruk bir lezzet bırakıyor. Belki herkesin pek de merak etmediği -anlamı- bu burukluğa sebebiyet veriyor.
Kerata: Karısı tarafından terkedilmiş adam ya da ayakkabı çekeceği…
Ne alaka? Şey de olabilir; samimiyet …
Kim kimle ne derecede senli benli samimi?
Ben nerden bileyim ya Yannndeksss miyim?
Sevgiler selamlar Culduz’a, İzmirli yazanımız Gülgün Hanıma ve bu yazıyı okuyanların tümüne…Okumamış gibi yapanlara…
İyi ki varsınız.
Alev Meisel /Berlin
10 Haziran 2014