Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Kerim Korkut'la yeni ufuklara doğru/Marjinal

Kerim Korkut'la yeni ufuklara doğru/Marjinal
 

İnsanlar sürü olmamalıdırlar, böyle görülmemelidirler ama işin gerçeği özellikle de belli bir yetişkinlik sürecinden geçmemiş olanlar maalesef sürüdürler. Sürüde koçun tos vurması, tekenin boynuz atması tepkiyle karşılanır çünkü diğerleri bunu yapamazlar. İşte sürü özelliği gösteren insan yığınları içinde koç gibi, teke gibi ayrılan, seçilen bir kısım insanlar marjinal olarak nitelenip sözde yanlış, olumsuz addedilerek dışlanırlar. 

Marjinallik güneştir. Karanlığa razı olanlar bunu anlayamazlar. Meyvelerin en güzeli uçlarda yetişir. Denizin en güzel yerleri kıyılardır. Ortada pislik vardır. Kıyılar adamı atar, denizin ortası yutar. Ortada genellikle bir şey olmaz; rüzgâr kıyıları vurur. Onun için ortası korkaklar için harika bir sığınma yeridir. 

Türkiye’de merkezdeki partiler, merkezde olanlar ülke yararı bakımından beş kuruş etmezler fakat etliye sütlüye karışmayıp korkakların güvenliği sağlandığı için herkes merkeze koşar. Bugün Türkiye’de merkez partisi olmak bir üstünlüktür çünkü halk korkar ve kıyılarda kayalara çarpacağını sanarak ülkeyi satanların kanatları altına sığınmaya çalışır. Bugün bu konuda ne söylesen insanları ikna edemezsin. Türk halkına göre sokakta yürüyen kötü, evinde oturan iyidir. Türk halkına göre konuşan, bağıran, haykıran kötü; susan iyidir. “Götürürler merkeze… “ çok kaba, terbiyesiz fakat bir o kadar da isabetli bir deyimdir. 

Sık sık duyarız “Küçük marjinal guruplar…” Küçümseyerek bakarlar haksızlığı protesto için alanları dolduranlara. Terörist derler onlara, sözde maşadır çoğu. Türkiye’deki marjinallik için ben de aynı ifadeleri kullanıyorum ama içlerinde bir tek Jan Jak Russo görsem, apoletlerini söken Albay Mustafa, Che Guevara, Gandi görsem koca milleti elimin tersiyle iterdim. Türkiye’deki marjinaller marjinalliğin yüzkarasıdırlar. 

İnsanları köleleştiren ideolojilerin peşinden koşup halktan kopuk maceralara atılan bu ideologya sapkınları hiçbir zaman milletimizin iltifatına mazhar olamamışlardır. Hoş, millette marjinalliğin o yüce ruhunu anlayacak kabiliyetin olup olmadığı da tartışılır ya, olsaydı bile eminim marjinalleri seçmeyeceklerdi. 

Halkımız bunlara karşı böyle davranmakta belki haklıdır ama marjinalliğe gösterilen aşağılayıcı davranış da utanç vericidir. Marjinal Köroğlu’dur, Dadaloğlu, Yunus’tur. Muhammet’tir, Atatürk’tür. TV’ de haber veriyor, yorum yapıyor “Şu küçük marjinal guruplar…” Aşağılamaya bakar mısın? Sen ne biliyorsun ki marjinallik konusunda? Kısaca marjinallik yüce bir olgu ama Türkiye’deki marjinaller buna layık değiller. 

Marjinallik sürüden ayrılmaktır; koç gibi tos vurup, teke gibi boynuz sallamaktır. Marjinal el bağlamaz; efendisi yoktur. Eğer ülkemiz halkı marjinal olabilseydi şu anki yöneticiler davar güdüyorlardı. 

Türkiye için en büyük tehlike halkımızın ortada yani merkezde toplanmasıdır. Merkezde rengin belli olmasa da olur. Merkezde vatansever ile vatan hainini ayırmak zordur. Merkezdeki insanları kandırmak çocuk oyuncağıdır. Bunlar kitle partilerine oy verip bilinçli oy kullanmazlar. Belli bazı sömürü odakları ülkenin bölünme tehlikesini öne sürerek bir korku ortamı yaratıp hayvanları ahıra doldurur gibi halkımızı merkeze topluyorlar. 

Maşallah bizlerin marjinal diye övündüğümüz sağdan soldan guruplar perde gerisinde onları yönetenlerce faşizan tavırlar sergileyerek kapitalist hırsızların ve yerli işbirlikçilerinin ekmeğine yağ sürüyorlar. Maalesef marjinallik ayrı, Türkiye marjinalleri ayrıdır. Şu anda Türkiye’de bir tek marjinal vardır; Kerim Korkut. 

Marjinalin bir elinde meşale ve yumruğu sıkılı havada olmalı ama her nasılsa bizim marjinallerin ellerinde sopalar hatta silahlar var. Siz bu halinizle yok etmek için ordasınız. Bu, marjinalliğe aykırıdır. Hizbullah, El kaide marjinaldir.PKK, Ergenekon marjinaldir.Sağda solda terör örgütleri ve sokakları savaş alanına çeviren guruplar marjinaldir. Bu görüntünüzle halkın peşinizden gelmesini nasıl beklersiniz? Katiller bile katillerin peşinden gitmezler! 

Küçük marjinal guruplar denilen, sürüye uymayan, merkeze rest çeken gurupları savunmak istiyoruz ama onların ülke yararına bir araya gelmeleri imkansız. Komünizm milliyetçiliği, din de komünizmi kabul etmiyor. Dindar diyor benim düzenim olacak, solcu diyor benim düzenim olacak. Karma ekonomi dedikleri günümüz düzeni ise dindarı kırmamak, solcuyu ezmemek ve milliyetçiyi üzmemek üzerine kurulu. Ona biraz taviz, buna hoşgörü, fakiri ez, zayıfı döv. Dini baskılar yüzünden adamın içkisini yasaklıyor. Laike hoş görünmek için dindarın başörtüsünü açıyor. Böyle manyakça düzen olmaz! Kardeşim herkes düşündüğü, inandığı, bildiği, istediği hayatı tam olarak yaşar. Laik kızıyor, sen türbanını biraz aç ya da sakallı rahatsız oluyor sen içme denilir mi? Senin bu demokrasine iyi bir kalaylayacağım da ah bu editörler olmasa! 

Marjinal mağdur ama başkaldırandır. Mağdur olup ağlayanlar hiçbir halt değildir. Valla ben onlara mezarlık bile kurmam. Kan ve gözyaşı deyince bu marjinal guruplar akla gelir; oysa bıçak ağaların beylerin kapısında saplanır ama kan arka sokaklarda akar. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..