Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Keşkek

Keşkek
 

Keşkek


Keşkek
Malzemeler:

5 su bardağı aşurelik buğday
1 kg yağlı kemikli koyun eti (böbrek yatağı veya gerdan)
Tuz, karabiber
Üstüne:
10 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Yapılışı:

Buğdayı ayıklayın. Suyu bembeyaz olana kadar birkaç kez bol suda yıkayıp süzün. Büyük bir tencereye koyun.
Eti yıkayıp süzün. Et sonradan lime lime olacağı için doğranmasına gerek yok, tencereye sığacak boyda olması yeterli. Buğdayın üzerine koyun.

Etle buğdayın iki kanş üstüne çıkacak kadar soğuk içme suyu ilave edin. Tuzunu serpin, önce harlı ateşte, sonra orta ateşte et de, buğday da iyice yumuşayana kadar, yaklaşık 2 saat haşlayın. Buğday kolayca ezilmeli, et kemiğinden dökülecek kadar yumuşamış olmalı. Suyunu çektikçe kaynar su ilave edin. Et piştiğinde biraz sulu kalmalı. Ateşi iyice kısın.
Eti tencereden çıkarıp kemiğini ayırın. Tencereye geri koyun. Tahta kaşığın tersiyle eze eze buğdayı lapa kıvamına getirin. Bu sırada et de iyice parçalanmış olacak. Dibini tutmaması için sürekli karıştırın. Buğday sakızlanana kadar (uzar gibi oluncaya kadar) pişirin.

http://www.yemektariflerim.com/keskek.html

 
Toplam blog
: 2
: 478
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara