Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Kılıçdaroğlu ve Bursaspor…

Kılıçdaroğlu ve Bursaspor…
 

Nihayet Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Basından izlediğimiz kadarıyla da Deniz Baykal’dan icazet almadan… Bu cesur davranışı nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutlamak gerek. Kendisi aynı zamanda da CHP’ nin Baykal’dan başka lider çıkartamayan kısır bir parti olmadığını ispat ederek, geleceğe dair ümitlerimizin artmasına da neden oldu.

Tarih tekerrürden ibarettir…

Geçmişte İsmet İnönü’nün karşısına dikilen Bülent Ecevit rakibinin; Kurtuluş Savaşı’nın efsane ismi, Lozan Fatihi, Cumhuriyetin öncü kurucularından ve Türkiye’yi İkinci Dünya Savaşı bataklığından uzak tutan yılların kurt politikacısı bir büyük ismin karşısında olduğunu biliyordu. Buna rağmen büyük bir cesaretle ortaya çıktı ve CHP’ nin İnönü’den sonraki Genel Başkanı oldu.

Aynı şey olmasa da Kemal Kılıçdaroğlu; yıllardır CHP’ nin Genel Başkanlık koltuğunda oturan, son yıllardaki ciddi muhalefeti ile büyük takdir toplayan yılların deneyimli politikacısı Deniz Baykal’ın bir şekilde karşısına çıkarak Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun bu cesur çıkışı Deniz Baykal’a karşı değildir. Olması gerektiği için CHP’ nin ve Türkiye’nin geleceği için bir harekete geçiştir. Deniz Baykal devri artık kapanmıştır.

CHP’de yeni bir dönemin başladığını herkes kabul etmelidir.

Elbette MYK üyelerinin, teşkilatların il ve ilçe başkanlarının Deniz Baykal’a vefasızlık yapmamak için azami bir gayret sarf etmeleri anlayışla karşılanmalıdır. Sonuçta yıllarca omuz omuza mücadele ettikleri genel başkanları, kimin düzenlediği hâlâ belirlenemeyen iğrenç bir komplo neticesinde partisinden istifa etmek zorunda kaldı. Bunu hazmetmeleri kolay olmayacak. Ancak gün duygusal davranma günü değildir.

Burada önemli olan CHP’ nin geleceğidir.

Önümüzde bir referandum ve genel seçim süreci vardır. Bu sürecin iyi planlanması gerekmektedir. CHP’ nin ve dolayısıyla da Türkiye’nin kısır çatışmalarla kaybedecek zamanı yoktur.

Burada Deniz Baykal’a düşen Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vererek CHP’nin çatırdamasına, ikiye ayrılmasına engel olmaktır. Bir zamanlar kendi tabanında bile “hizipçilikle” suçlanan Baykal, bunun aksini kanıtlamalı ve birleştirici bir rol oynayarak partiyi toparlamalıdır. Bunun için de acele etmeli, parti yıpranmadan ve parti içi düşmanlıklar artmadan acil olarak aday olmayacağını açıklamalı ve kendisini aday göstermeye çalışan partililere de engel olmalıdır.

Kendi içinde barışık, güçlü ve istikrarlı bir CHP, oynanan büyük oyunu bozacak ve kaset skandalının hesabını da elbette soracaktır. Bazı CHP’ lilerin buyurdukları gibi oynanan oyun Deniz Baykal’ın geri dönmesiyle değil dönmemesiyle bozulabilir. Sırtındaki bu büyük şaibeyle Deniz Baykal partiye yarar değil zarar verecektir. Bunu kendisi de istememiş olacak ki gereğini yapmış, partililerle helalleşmiş ve istifa etmiştir.

Deniz Baykal geri dönmemelidir!

Şimdi değişim ve yenilik zamanıdır. Halkın beklentisi de bu yöndedir. CHP yeni Genel Başkan ve taze kadrolarla gelecek seçimlerde oy patlaması yaşayabilecektir. Yeter ki koltuğunu kaybetmekten korkan parti içi çürük elmaların oyununa gelinmesin. Deniz Baykal’a sırtını dayayarak siyaset yapanların devri de kapanmalıdır.

***

Türkiye futbolda da bir yenilik yaşıyor. Trabzon Spor yılların üç büyüklerinin saltanatına son vererek şampiyon olduğu zaman yer yerinden oynamıştı. Artık futbolda üç büyükler değil dört büyükler vardı. Aradan yıllar geçti ve Bursa Spor şampiyon olarak dört büyüklerin saltanatına son verdi. Şimdi artık beş büyüklerden konuşacağız. Belki de gelecek yıllarda Diyarbakır Spor beş büyüklerin saltanatını yıkarak altıncı büyük olarak Türk Futbolu’ndaki yerini alacaktır.

Neden olmasın?

Bursa Spor ve Kemal Kılıçdaroğlu…

Yenilik güzel şey!

**

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Tülay Hergünlü

İstanbul, 17.05.2010

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..