Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Tüm Mali Müşavirlere çağrıdır!

Tüm Mali Müşavirlere çağrıdır!
 

Odamız, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO)nın 16 Mayıs’ta Lütfü Kırdar’da seçimi var. Bu seçimlerde Çağdaş, Demokrat, Muhasebeciler Birliği (ÇDMB) yönetime yeniden talip olmuş ve aday listesini de açıklamıştır. İSMMMO Başkanı Sayın Yahya Arıkan üyelere yayınladığı mesajında:

<ı>“İSMMMO adına; yalnız muhasebecilik mesleğini düşünen, mesleğimizin standartlarını her zaman biraz daha ileri götürmeye çalışan, eğitim çalışmalarına asla ara vermeyen, üyelerinin mesleki bilgisini yükseltmeyi her şeyin üstünde tutan bir yaklaşımla bir kez daha sizlerden yetki isteyeceğiz. Her tür eylem ve harcamamızın hesabını vererek, alnı açık, hiçbir siyasal parti ve örgüt karşısında eğilip, bükülmeden, insan olma onurunu duyarak ve mesleğe saygısını kişileri ötekileştirmeden yansıtan bir yaklaşımla bugünlere geldik.”demekte ve devamında da bugüne dek muhasebecilik mesleği ve bu mesleğin elemanı siyasal yaklaşımların buyruğuna hiçbir zaman girmedi.” sözleriyle üyelere siyasi oyunlara fırsat vermemeleri çağrısında bulunmaktadır.

En azından bizim satır aralarından anladığımız, İSMMMO üzerinde oynanan siyasi oyunların bir gerçek olduğudur. Siyasi iktidar tarafından ele geçirilemeyen kalelerden birisi olan İSMMMO için 16 Mayıs tarihi bir gündür. Nitekim bu konuda iktidara yakın yayın organı Vakit Gazetesi Yazarlarından Abdurrahman Dilipak’ın 27 Nisan 2010 tarihinde köşesinde yazdığı yazıdan birkaç paragrafı tüm meslek mensuplarının dikkatlerine sunmak istiyoruz;

<ı>“<ı>İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 16 Mayıs’ta İstanbul’da Lütfü Kırdar’da seçime gidiyor. Bakalım kaç üye sandığa gidecek.. Bakalım kaç muhasebeci, kendi manevi hesabının çetelesini tutuyor. Yıl sonuna doğru Baro seçimleri var. Önümüzde birçok ilde birçok oda seçimi yapılacak.. Herkesin bu işe sahip çıkması, bu konuda duyarlı kişilerin arkadaşlarını uyarması gerek.. Bu seçim çarşaf liste şeklinde olacağından tek oyun bile değeri var..

<ı>Meslekte Birlik Grubu’nun İSMMMO Başkan Adayı Adem Çalışkan.. Bakalım katılım ne olacak ve sonuçta kim daha fazla üye sokacak yönetime, göreceğiz..

<ı>Başkalarının hesabını tutanlar, kendi hesaplarına da dikkat etsinler. Onların da hesabını tutan birileri var omuzlarında.. Hani “yoklama kaçağı” durumuna düşmesinler.. “Oylama yapılırken neredeydin” diye de hesaba çekilebilirler bir gün..”

Arena Programı’nda Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yaptığı hakaretlerin bir kaseti yayınlanan (www.radikal.com.tr, 23.06.1999) bu yazar ve mensubu olduğu zihniyet belli ki İSMMMO seçimlerine çok değer veriyor. Bu nedenle de inançlı meslek mensuplarını, öbür âlemde çekilecek hesapla korkutarak, aynı zihniyette oldukları Meslekte Birlik grubuna destek vermeye çağırmaktadır. Tıpkı bir zamanlar Erbakan hocanın oy alabilmek için ” <ı>bize oy verin, cennetin anahtarını alın, bize oy vermeyenler cehennemi boylar' , “bize oy vermeyenler patates dinindendir” sözleriyle saf insanları kandırdığı gibi.

Oyun hep aynı, hiç değişmiyor. Her alanda dini kullanarak oy ve rant (getiri) elde etmek. Bunun için her yol mubah… Din de onların, İman’ da…Cennet ve Cehennemde bu mübareklerin emrine amade… Sanki Yüce Yaratan’la (haşa) anlaşma yapmışlar…

Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal Atatürk’e bağlı laik, demokratik hukuk devletine inanan tüm meslek mensuplarının hesaplarını iyi yapacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.

Yazıyı İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan’ın mesajında yer alan son cümlesiyle bitirmek istiyorum:

<ı>Dostluğumuzu tazelemek, mesleki atılımlarımızı sürdürmek için, 15-16 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak 21'inci Olağan Genel Kurul’da görüşmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

**

<ı>Tüm meslek mensuplarına; Sen yoksan bir eksiğiz ve sen yoksan Cumhuriyet eksik kalır. Öyleyse haydi 16 Mayıs’ta Lütfi Kırdar’dayız. Bakalım hesabını kim daha iyi yapmış göstermek üzere…

Tülay HERGÜNLÜ

SMMM

İstanbul, 07.05 2010

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..