Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Kılınç Paşa Kılıç Gibi

Kılınç Paşa Kılıç Gibi
 

Bu akşam Star TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu ana haber bülteninde Emekli Orgeneral Kılınç ile yaptığı söyleşinin bir bölümü yayınlandı. Bir saatlik bu söyleşinin tamamı ise yarın Arena Özel'de yayınlanacakmış. Tabii birileri yarın bunu engellemezse.

Bildiğimiz gibi Kılınç Paşa Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, sorgulandı ve sonrasında da kovuşturmaya gerek görülmeden serbest bırakıldı. Özetle şunları söyledi; Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsız olmalı ve bunu bulunduğu bölgede hissettirmeli. Yıllarca Türkiye Cumhuriyeti meşhur 7'ye 10 (Yunanistan ve Türkiye'ye yapılan askeri yardım) oranı altında eski ve demode olmuş silah sistemlerine mahkum edildi. Türkiye Nato'nun güdümünden kurtulmalıdır. AB Türkiye'yi birliğe kabul etmeyi düşünmüyor ve Kürtler azınlıktır, Aleviler İslamiyetin Protestanlığıdır söylemlerine bu ülkeyi alıştırıp, bölmeye çalışıyorlar. Bütün bu tertiplere karşı çıkabilecek tek kurum güçlü, hareket kabiliyeti olan bir Silahlı Kuvvetlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlerin yıpratılmasına yönelik çalışmaların altında da bu yatmaktadır.

Bunların hepsi benim dinlediğim bölümden yaptığım birebir olmasa da oldukça yakın alıntılar. Yarın Arena Özeli seyredenler eksik bıraktığım ya da yanlış aktardığım bir şey varsa beni uyarabilirler.

Şimdi soruyorum. Hala bu Ergenekon adı altında yapılan şeylerden şüphelenmiyor musunuz? ABD ve AB emperyalist planlarının artık çok açık bir şekilde ortaya konmuş bir parçası değil midir sizce? Bu ülkenin bölünmesi için yapılanları, kültürel haklar bahanesi altında bu ülkeye parçalamaya çalıştıklarını görmeyecek kadar sağduyudan yoksun ve cahil misiniz? Ermenilerden Özür Dilerim kampanyasının bu ülkenin böğrüne sokulmuş bir hançer olduğunu anlayamayacak kadar kör müsünüz? Kılınç Paşanın söyleşide söylediği, bu ülkede hiç bir ülkede olmadığı şekilde bir irtica tehdidi vardır (yukarıda bu bölümden bahsetmedim) tehlikesini göremeyecek kadar basiretsiz misiniz?
 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..