Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '18

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Kilonuz ve Bilinçaltınız

Kilonuz ve Bilinçaltınız
 

Hayatımızı aslında duyularımız yönetir. Duygular yönetici olunca, duygu durumunuza göre hayatınızın yönü ve şekli de değişiklik gösterir.

Stres, kaygı, endişe, öfke, kızgınlık, suçluluk vb. olumsuz duygular hissettiğinizde bu duyguları bastırmak ve engellemek için kontrolsüzce ve bedeninizin ihtiyacından fazlasını yersiniz. Dolayısıyla kilo alırsınız. Mutlu ve neşeli olduğunuz zamanlarda ise bedeniniz serotonin (mutluluk) hormonu salgıladığı için acıkmaz, yemek yeme ihtiyacı duymazsınız. Bu çocuklarında oyun oynarken neden acıkmadığını açıklamaktadır. Çocuğunuz oyun oynarken mutludur. Eğer çocuğunuzun aşırı kiloluysa ve gereğinden fazla yiyorsa aslında sevilmeye ve mutlu olmaya ihtiyacı vardır.

İnsanoğlu, duyguları dışa vurarak veya hiç farkında olmadığı şekilde yaşar.

Farkında olmadığınız duygular; bilinçaltınızda saklanan, kolektif bilinçten veya atalarınızdan DNA'nızla birlikte aktarılmış olabilir. Bilinçaltınızda saklanan, kolektif bilinçten gelen veya atalarınızdan aktarılan duygularınız stres, kaygı, endişe, öfke, kızgınlık, suçluluk vb. gibi olumsuz duygular ise; siz bilinçdışı davranabilir ve bu duyguları bastırmak için yine kontrolsüzce ve ihtiyacınız olandan fazla yemek durumunda kalabilirsiniz.

Özetle; ihtiyacınız olandan fazla yemek yemeye odaklıysanız bunun sebebi bilinçaltınızda kayıtlı farkında olmadığınız duygu ve düşünceler olma ihtimali oldukça yüksektir.

"Sürekli diyet yapmak durumunda kalıyorum." "Diyeti bıraktığım zaman kilo alıyorum.", "Ne yesem kilo alıyorum." diyorsanız büyük ihtimalle bilinçaltınızda bastırmak istediğiniz duygular taşıyor olabilirsiniz.

Bu sorulara bir bakın bakalım:
Kendinizi seviyor musunuz?
Kendinizi değerli hissediyor musunuz?
Kendinize ya da yakınlarınıza öfke hissediyor musunuz?
Değerleriniz ile ilgili korkularınız var mı? Sevilmeme, değersiz hissetme, başarısız olma gibi.
Çevrenize karşı kin, nefret, kızgınlık besliyor musunuz?
Herhangi bir olay karşısında genelde kendinizi suçlama eğiliminiz var mı?

Bu sorulara vereceğiniz cevaplar, bilinçaltınızı biraz olsun fark etmenizi sağlayacaktır.

Bilinçaltında yatan sebepleri bulup dönüştürdüğünüzde ise ideal kilonuza kavuşmanın mutluluğu size en güzel hediye olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 10
: 1225
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

Doğayı dinlemeyi, müziği hissetmeyi, kalbimin beni götürdüğü yere gitmeyi ve kendimi keşfetmeyi s..