Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Kim kimin "Gıyabında"?

Kim kimin "Gıyabında"?
 

Gurur, çalım ve KİBİR asla yaşam patikamızda yer almayacaktır...


Hepimizin “gıyabında” sıkça başımıza gelen bir olay vardır. Sizin bulunmadığınız bir ortamda şirketinizin “aylık olağan toplantısında” yönetim kurulu üyesi, çalışma arkadaşlarınızdan biri sizin yokluğunuzda “Aylık Pazarlama Stratejileri” uygulamalarında Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’nı olumsuz “manipüle edilmiş” rakam ve bilgilerle donatır. Terfii aşamasında “gıyabınızdaki” gerçek dışı bilgiler sizin Şirket içinde yükselmenize engel oluşturacaktır.

Gıyabında” sözlük anlamı; “kendi yokken,” “arkasından”, İngilizce anlamı ise; “in his/her absence”

Günümüzde “globalleşmiş dünyada” bir insanı en çok “yükseltecek” veya en çok “batıracak” fiillerin en başta geleni “gıyabında konuşmaktır.

Eğer bulunduğunuz “aile,” “iş” veya “okul” ortamında size saygı duyuyorlarsave sözleriniz batmıyorsa, ağırlık yapmıyorsa; “yüz yüze iletişimde” onlara “eksiklerini” ve “hatalarını” kolaylıkla söyleriz.”

Bunu yaparken de “gurur,” “çalım” ve ‘KİBİR’ asla yaşam patikamızda yer almayacaktır.

Şimdi isterseniz konuyu “içselleştirelim mi?”

Bir insan hakkında,  yaşamınızda hiç tanışmadığınız, kendisini görmediğiniz bir kişinin “gıyabında” görüş bildirebilir, düşüncelerinizi de anlatabilir misiniz? Buna hakkınız var mı?

Hayır!..

Kendini “çok akıllı,” “uyanık” sanan Mr. X yaşamında görmediği, elini dahi sıkmadığı MR. Y'in  Web Sitesindeki profilinde “kimliğine fotoğraf koyduktan sonra şaibe altında kaldığını ve isminin de “müstear” olduğunu Web Sitesi kanalıyla tüm Türkiye ve Dünya’ya duyurmuştur.

Web Sitesinde yer alan “kimliğinin şaibeli ve isminin de müstear olduğunu kamuoyuna deklare etmesi bir tür kişilik haklarına saldırıdır.  Uluslararası platformda ise,insan  hakları ihlali suçu işlenmiştir.

Mr. X,  Mr. Y’ın gıyabında “tipsizlikten altı ay hapis yatacağını ve özgeçmişinden utandığını Web Sitesinde fütursuzca’ yazarken eleştiri hakkı sınırları aşılarak Mr. Y kamuoyunda küçük düşürülmüş, nezaket sınırları ve amaç aşılmış, haksız bir kötüleme sergilenerek Mr. Y'in, MANEVİ VARLIĞI ZEDELENMİŞTİR.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..