Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kim ne derse desin... Hoş bir fotoğraf değil....

Kim ne derse desin... Hoş bir fotoğraf değil....
 

Oldum olası bu ince hesaplara benim hiç aklım ermez. “Şöyle yaparsam böyle olur” gibi bir planım hiç olmadı. Ne yapmam, ya da ne yapmamam gerekiyorsa hep onu yaptım.

O yüzden siyaseti izlemeyi çok severim ama, içine girmeyi hiç düşünmedim. Gençliğimde girip çıktığım hiçbir yere de bağlanamadım. Benim yapabileceğim bir iş değil çünkü.

Bu konuda tek bildiğim, hiçbir şeyin dışarıdan göründüğü gibi olmadığı ve düz mantıkla bu işlerin asla yürümediği ve çözülemeyeceği..

*****

Şu MHP’nin kaset işi bunlardan biri... Önce bir taraftan hükümete veryansın ederek bize komplo kuruyorlar deyip adamlarını çifter çifter harcayan Devlet Bahçeli, şimdi birden aslan kesildi.

Meydan okuyor herkese ve bu sefer adamlarına sahip çıkıyor. “Elinizde ne belge varsa getirin” diyor. Yok olduğundan bu kadar emin mi acaba?

O zaman insanın aklına başka senaryolar geliyor. Hani bizim ülkemizde mağdur edebiyatı hayli iş yapar ya... Acaba kendileri çalıp kendileri mi oynuyorlar? "Mağdurum da mağdurum" durumuu mu var ortada, anlayamadım.

Bugün gazetesi “Kaset Resti”, Cumhuriyet “Kaset restleşmesi”, Güneş gazetesi, “Şantaja Rest”, Milliyet gazetesi “Ne kadar kaset varsa 24 saat oynatın”, Posta gazetesi “Hodri Meydan”, Vatan gazetesi de “Şantaja Boyun Eğmedi” başlığıyla MHP’yi manşete taşımışlar.

Bu kadar da değil...Star gazetesi “Dördünü gönderdi, altısına sahip çıkıyor” manşetiyle, Taraf “MHP’lilerin yatak odasına girmişler” manşetiyle, Sözcü gazetei de “Ahlâksız şantaj ve tezgah ters tepiyor” manşetleriyle MHP’yi bugün ön plana çıkarmışlar.

“Tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğiz” diyen Ortadoğu ve Yeniçağ’ı da sayrsanız demek ki bugünkü gazetelerin büyük çoğunluğunun gündeminde MHP var.

Günlerden beri yazdığım yazılarda hatırlarsanız, “bugünkü gazete manşetlerinde bu seçime ilişkin doğru dürüst bir haber yok” deyip duruyordum. Basın’ın bir konuya ilk kez bu kadar önemle ve birlikte eğilmesi, dolaylı olarak MHP propogandası yapması, ne anlama geliyor sizce?

*****

Milliyet gazetesinin manşetten verdiği “Ayağa kalkmadı, bedelini ödedi” haberi, Cumhuriyet gazetesinde “O subaya gereği yapıldı”, Habertürk’te “Ayağa kalkmadı, gereği yapıldı” başlığıyla verilirken, Hürriyet gazetesi “İşte o an” manşetiyle görüntülü olarak vermiş.

Başbakanın bu sözleri “askere karşı söylenmiş bir söz” olarak algılanıp pek hoş karşılanmıyor. Daha doğrusu keşke böyle şeyler olmasa dedirterek insanın yüreğini burkuyor.

Ama olaya bütün dünyadaki genelgeçer kurallarla bakarsanız, büyüklere ve makama karşı saygı duyan bir millet geleneği olarak yorumlarsanız, hele hele askeri displin içinde bir ast üst ilişkisi olarak ele alırsanız, paşanın yaptığının savunulacak bir tarafı da yok.

*****

Yeni bir sivil Anayasa yapılması ve ülkemizin sorunlarına çare bulunması için çok önem taşıyan bu seçimlerle ilgili popüler, ya da marjinal haberler bunlar. Vatandaşı doğrudan ilgilendiren, özellikle de Güneydoğudaki yangına çözüm bulacak çarelerden, ne yazık ki gündeme taşan bir şey yok.

*****

Şimdi de 1991 seçimlerine 25 gün kala o yılın Milliyet gazetesinin 26 Eylül tarihli nüshasına bir göz atalım:

Sürmanşette Milliyet-KONDA araştırmasının bir anket sonucu var. DYP % 30 ANAP % 25, SHP % 21, DSP % 14, RP % 8.

Sıradan Ülke Olmayacağız

10 Soruda liderlerden Nasıl bir Türkiye serisinde Mesut Yılmaz cevaplamış soruları. Hedef % 10 enflasyon, % 8 büyüme diyen Mesut Yılmaz, Güneydoğu sorununun da ekonomik olduğunu söylemiş.

Küsen Gidiyor

Milletvekilliği adaylarından sırasını beğenmeyenler, istifa edip gidiyorlarmış. Bütün partilerde benzeri huzursuzluk yaşanıyormuş.

Yapamazsam giderim

Kırıkkale mitinginde konuşan Demirel seçim vaatlerini yerine getirememesi halinde yönetimi bırakmakta tereddüt etmeyeceğini söyleyerek bunlar gibi koltuğa yapışmam, yapamazsam giderim dedi. Turgut Özal’a yönelik çok sert eleştiriler de yapan Demirel, nereye kaçsanız bu milletten kurtulamayacaksınız, dedi.

SHP’nin İktidar Formülü

DYP’nin UDİDEM modeline karşı SHP “3D”yi seçti. Erdal İnönü, Değişimi Demokrasi ve Dayanışma sözcüklerinden türetilen bu formülü hayata geçirmek için iktidara yürüdüklerini söyledi.

Erbakan, Herkes RP’Li

MÇP ve IDP ile yaptığı ittifakla seçimlere katılan RP genel başkanı Erbakan’a listelerde partilere kaçar kişi ayrıldığı sorulunca, bugün herkes RP’lidir diye cevap verdi.

****

Bugünlük de bu kadar. Yarın yeniden birlikte olabilmek dileğiyle....

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..