Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Kim özürlü? Özür kimin kafasında

Son 10 gündür canla başla ek süre seferlerini hızlandırdık. Zaten 4 aydır gerekli gördüğümüz her makamı faks bombardımanına tutmuştuk. Bugün itibariyle yapılacak bir şeyin olmadığını söylediler.

Adı: Ömer Hızlı. Engeli: yüzde 92 spastik engelli, Görevi: Ö.S.S SINAVLARINA GİRMEK. Dilekçe verme nedeni: Ağır okuma, zorla cevap verebilmesi nedeniyle ek süre talebinde bulunma. Ben de naçizane Ömer'in öğretmeni. Azimle dışardan açık liseyi bitirdi. Yasal haklarını kullanmak istiyor ve ek süre talebinde bulunuyor. Y.Ö.K. buna cevap verme nezaketinde ne yazık ki bulunmuyor. Biz de cırmalaya cırmalaya ek süre almak istiyoruz. Bu gün başvurduğumuz kurumlar, yapılacak bir şeyin olmadığını, eğer ek süre verilirse halkımızın bunu sulandıracağını, başı ağrıyanın, dişi ağrıyanın ek süre talebinde bulunacağını, v .s, v.s... anlattılar. Demek ki; Ömer Hızlı ek süre olmaksızın sınavlara girecek.

Eğitimde fırsat eşitliği diye milyonların karşısına çıkan Y.Ö.K., Yüzde 92 özürlü Ömer HIZLI ya , ek süre verilmesi hakkında kendisine verilen koskoca devlet hastanesi kurul raporları ile de durumunu belgelemesine rağmen bu hakkı kullandırmayacak. Pes doğrusu. Diyecek bir şey bulamıyorum. Diyen varsa lütfen sınavlara kadar bize yol, yöntem göstersin.

 
Toplam blog
: 81
: 646
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

1948 doğumluyum. Emekli öğretmenim. Halen bir rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum...