Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Kim Türkiye'de 'iç kargaşaya' neden olabilir?

Kim Türkiye'de 'iç kargaşaya' neden olabilir?
 

Kabataş Efsanesi çöktü. Hangisi yalancı? Gazetecilik etiğine sığar mı?


Kim Türkiye’de ‘iç kargaşaya’ neden olabilir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olayları sırasında ‘başörtülü’ bir kadının Kabataş’ta tacize uğradığı iddialarını çürüten kamera görüntülerini manşete taşıyan Hürriyet ve Zaman gazetelerine sübjektif ve saldırgan bir yaklaşım sergiledi: “Attığınız o manşetler doğru değil. Adli tıp raporlarını nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız.”

Başbakan Erdoğan’ın “Gezi eylemcileri türbanlı bacımı dövüp taciz etti” dediği kadının olaydan 5 gün sonra alınan Adli Tıp raporunda, 80 – 100 kişilik grubun saldırısına uğradığına ilişkin tespit bulunmuyor.

Ancak kamera kayıtlarında ‘dayak’ ve ‘taciz’ görüntüsü olmamasına rağmen; Başbakan Erdoğan; “Elinde birasıyla başörtülü kızımıza saldıranlarla bu paralel yapı şimdi ortak hareket ediyor” sözleriyle vatandaşlar arasında ‘ayrımcılık’ yapıyor.

Başbakan Erdoğan, Kabataş senaryosunu ‘diline pelesenk etmiş’ “Türkiye genelinde Gezi olayları sırasında başörtülülere yapılan saldırıları görmüyorlar”  sözleriyle ülkenin her yerinde yaşanmış olaylar dizisi olarak algılanmasına yol açabilir.

Halk katmanlarında oluşan yanlış algılama, süreç içinde ‘başörtülü’ olanlar; ‘mahzun,’ ‘mağdur’ ve ‘mağlup’ ‘protil’ taşıyan kadının çoğalmasına neden olmaktadır.

Ve T.C. Hükümeti’nin Başbakanı; “Kadına şiddet konusu gündeme gelince bunlar aslan kesilir aslan. Ama söz konusu bir başörtülüyse bunların pusulası böyle şaşar” derken ‘başörtülü’ kadının yanında, ’başı açık’ olanın karşısında yer alır.

Sonra Başbakan Erdoğan’ın yanında yer aldığı ‘türbanlı’ kadının da Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Z. Develioğlu olduğu öğrenilir.      

En büyük endişelerimden biri de ‘sosyal çatışmaya’ neden olabilecek ortamı Başbakan Erdoğan’ın hazır etmesidir.

Böyle bir kıvılcımın alev alması Türkiye’de ‘iç kargaşaya’ neden olabilir!.

İşte ‘devlet adamı’ ile ‘siyasetçi’ arasındaki fark 12 yıl ülke yönetiminde olanların ülkeyi hangi noktaya getirdiğini fark edememesidir.

Çünkü kendine ‘yel değirmenleri’ yerine ‘paralel yapı’(devlet veya örgüt) karşısında çatışan Başbakan Erdoğan Ulus’u aldatmaktadır.

18.02.2014, İzmir, TÜRKİYE

Not. Fotoğraf Alıntıdır.  

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..