Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Kimsesiz..

Kimsesiz..
 

Hani.. hepimiz bazen bir yalnızlık ve kimsesizlik hissederiz ya.. ama o sahiden de yalnız ve kimsesiz bir insan.. bizim yalnızlıgımıza ve kimsesizliğimize benzemiyor onunki.. bugüne kadar onu sahiplenen ''işte bu onun ailesi''.. diyebilecegimiz hiç kimse görülmedi yanında.. kimse onun için'' bu benim kardeşim''..ya da.. ''benim oglum'' demedi..

Nerden geldiğini, kim oldugunu merak edip birilerine sordugunuzda, hep dudaklar bükülür ''bilmem''dercesine.. yarım akıllı oldugunu söylerler size sadece.. Onun devamlı ikametgahı belediye otobüslerinin kalktıgı duraklardır.. Muavinlik yapar otobüs şoförlerine gönüllü olarak.. onlardan ya bir sigara alır.. ya da ufak-tefek bozuk para.. daha sonra da bagırmaya başlar hakkını vermek için.. hadi kalkıyor bir-ki.. bir ki.. bir taraftan da agzının kenarından salyalar yere dogru uzantı yapar.. Çevresindeki otobüs bekleyen onlarca insanın.. ona meraklı ve alaycı gözlerle baktıklarını farketmez bile.. o kendine kendine konuşur sadece..

Yanından geçen genç kızları görünce.. dudakları büzülür çapkınca.. ve kız ona bakmışcasına utanır.. elleriyle yüzünü kapatır.. daha çok güler etraftakiler o zaman.. ama o, kendini başkalarından hiç farklı görmez.. başkalarının vermiş oldugu çok belli olan ceketinin kolları uzun geldiği için.. yumruk yaptıgı ellerinin parmak uçları görünür sadece. Pantolonu da tam tersine kısa gelmiştir, çünkü yukarı kadar çeker pantolonun belini.. ve bir kemerle sıktırır olur, sekiz gibi.. pantolonu kısa geldiği için çoraplarını görürsünüz.. desen ve renkleri farklı..nerden bilsin ki dogrusunu yarım akıllı..

Karşıdan gelen otobüsü görünce.. hophopçular gibi çagırır yer gösterir ona.. tekrar başlar..hadi kalkıyor bir-kii..bir-kii.. bir eliyle de otobüsü tutar ama afilli afilli..otobüs onunmuş gibi.. şoför sorar ona gırgırına ''tamam mı, gidelim mi?'' kafa sallar memnuniyetle kimsesiz.. otobüsün kıçına hadi git dercesine vurur şöyle bir...

Şoförlerin keyfi yerinde ise ses çıkarmazlar otobüslerinin yanında durup muavinlik yapmasına... ama keyifleri yerinde degilse, ''çekil git başka tarafa'' diye azarlayabilirler de.. o zaman çok üzülürüm işte.. sessizce önüne bakar..kendi kendine konuşur mırıl mırıl.. yine agzının kenarlarından salyaları akar..içler acısı bir durumdur onun içinde bulundugu durum.. ''Allahım sen onu koru'' derim içimden.. böylesine saf ve temiz bir insan.. niçin eşit konumlarda degildir insanlar.. neden zavallı durumlara düşerler böyle.. ve neden dünya adil davranmaz herkese?

Belediye otobüslerin son kalkış saatine kadar orada dururmuş kimsesiz.. yaptıgı işin hakkını vermek istercesine orada dururmuş.. Herkes evine, ailesine bir telaşla giderken, o kimsesizliğiyle gidenlerin arkasında bakakalırmış.. bütün kapılar kapanıp da ışıklar söndüğünde.. o da kimsesizliğiyle kıvrılır belki de bir kenara.. işte bu düşünce beni bitirir.. ''hiç kimsem yok yalnızım'' demekten utanırım kendi kendime bile..

sevgi'Yle..

Resim:galeri.Antoloji.com

 
Toplam blog
: 319
: 1390
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

"Ben; hiç yalnız kalmadım... Kalabalık bi ailede yere atılan yataklarda Yan yana, baş başa, el el..