Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '18

 
Kategori
Dünya
 

Kimyasal Silahı 15 Temmuz'cular mı Kullandı?

Kimyasal Silahı 15 Temmuz'cular mı Kullandı?
 

Çatışmalardan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalarak Avrupa ülkelerine sığınmak için kaçak yollardan Yunanistan adalarına gitmek üzereyken deniz botlarının batması yüzünden hayatlarını kaybedenler dahil Ortadoğu İslam coğrafyasında son yedi yıl içinde milyonlarca insan Amerika'nın Esat rejimini sona erdirmek için uygulamış olduğu stratejilerden dolayı hayatlarını kaybettiler ve kaybetmeye de devam etmektedir maalesef kimyasal silah kullanılmasıyla birlikte.

Kimyasal silahın kullanıldığı nokta Suriye topraklarında gerçekleşmiş olduğundan dolayı söz konusu silahın doğal olarak Esat rejimi tarafından kullanılmış olabileceği ihtimali üzerinde durulsa da henüz kim tarafından kullanılmış olduğuna dair net ve somut bir delil ortaya çıkarılamamıştır.

İsrail tarafından kullanıldığına dair söylemler de geliştirildi ama doğrulanmadı.

Öte yandan provakasyon olabileceği şeklinde yorumlar da yapılmıyor değil.

Şu anda muamma!

Bilinmiyor kimin tarafından gerçekleştirilmiş olduğu.

Bilinmeyecek de!

Tıpkı Amerika-CIA işbirliği ile gerçekleştirilmiş olduğu 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde olduğu gibi hiç bir zaman kim tarafından gerçekleştirilmiş olduğu çözülemeyecektir diye düşünüyorum.

Kimyasal silah haberi dünya kamuoyununda duyurulduğu ilk anda Trump neredeyse üçüncü dünya savaşı sinyalini verircesine Suriye'ye sert uyarıda bulundu fakat süreç içerisinde yumuşadığını ve geri adım attığını görüyoruz.

Akla hemen "üçüncü dünya savaşı çıkar mı?" sorusu geliyor.

Çıkmaz!

Neden çıkmaz?

Şunun için çıkmaz; Savaş üç gün bilemediniz beş gün sürecek ve bitecek, dolayisiyle silah tuccarları sadece üç veya beş gündeki kazanımlarıyla sınırlı kalacak. Oysa uzun süre kendi örgütlemiş oldukları terör örgütleri ve mezhep örgütlerinin birbirleriyle çatışmalarından silah tuccarları daha çok kazanmaları söz konusudur.

Savaş sözcüğünün gündeme gelmesi bile silah tuccarlarına yarıyor!

Bakınız, ABD Donanması Uçak Gemisi 6.500 kişilik mürettebatıyla Akdeniz'e sevk ediliyor.

Onbirbin kilometre öteden yola çıkmış olan geminin maliyetini siz hesaplayın. Silah tuccarları için yeter ve artar savaşmasa bile!

Satranç oyununda bir tarafta Amerika, diğer tarafta Rusya!

Bir tarafta Amerika silah tuccarları, diğer tarafta Rusya silah tuccarları!

Nokta.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..