Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '18

 
Kategori
Dünya
 

Dünya Rahatlayacak

Dünya Rahatlayacak
 

Tam Rusya'dan S-400'lerin satın alma konusunda anlaşma sağlanır sağlanmaz arkasından gecikmeden Amerika'dan Türkiye'ye "Petriot füzelerini biz verelim" teklifinde bulundu. Üstelik hava ve füze savunma sistemi konusunda birlikte ortak üretim yapma koşuluyla.

Teklife bak!
Hem "Rusya'dan alma, benden al" teklifi hem de Patriot füzelerini birlikte üreterek birlikte pazarlama teklifinde bulunuyor Amerika.

Piyasaya bak!
Rekabete bak!
Bir kere haksız rekabet bu!

Esnaflık rajonuna ters bir durum Amerika'nın yaptığı. Olur mu öyle şey, pazarlık yapılmış imzalar atılmış üstelik S-400'lerin teslimatı bile öne çekme durumu söz konusu olan bir alışverişin ortasına girilir mi "daha ucuza ben satayım sana" diye!

Ticaret kurallarına göre etik olmayan bu davranışı biraz sorgulamaya çalışalım isterseniz.

Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim; Ülke'nin S-400'lere hiç mi hiç ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Zira her daim tekrarlamış olduğum gibi dünyada soğuk savaş dönemleri 30 yıl önce tarih olmuş ve hiç bir ülkenin hiç bir ülkeye saldırması söz konusu değilken S-400'lerin nerelerde kullanılacağını çok merak ediyorum doğrusunu isterseniz.

"Ülke savunmasında kullanılacaktır" derseniz yanılgı içinde olmuş olursunuz çünkü terörün dışında dış ülkeler tarafından ülkemize her hangi bir saldırı asla söz konusu bile olmaz olamaz ikibin onsekiz dünyasında.

Üç beş baldırıçıplak terörist ile mücadelede sadece Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerin ismi yani varlığı yeterli olduğuna göre "S-400'ler niye?" diye sorarım arkadaş..

Fuzuli!
Fuzuli alım bana göre.
Bu bir..

İkincisi, Amerika'nın bize yapmiş olduğu teklif de düşündürücü..
Hem piyasa kurallarına göre yanlış hareketlerde bulunuyor hem de ortak üretim için teklifte bulunuyor.

Aslında Rusya'nın da Amerika'nın da silah tuccarları birlikte hareket ediyorlar. Bakmayyın siz etik dışı hareket ettiğine falan.

Amerika ve Rusya birlikte hareket ederek PKK terör örgütünü örgütleyerek 40 yılda ülkede hem kan döktüler hem de silah satışında bulundular bol bol!

Dolayisiyle vergilerimizle silah tuccarlarını dolaylı yoldan ihya etmiş olduk. Ülkemizin ekonomisine büyük zarar vermiş oldular!

Yetmemiş gibi şimdi de S-400'leri satmaya çalışyorlar!
Satmakla yetinmiş olsalar iyi. "Birlikte üretelim" teklifinde bulunuyorlar. Amerika teklif ediyor gibi görünse de Rusya ile birlikte hareket ediliyor!

Artık yeter!
Dünyada silah üretimine dur! demeniz zamanı geldi hatta geçiyor bile..

"Nerede Birleşmiş Milletler?" demiyorum zira Birleşmiş Milletler'in kendisi silah tuccarıdır zaten! G-20'ler falan!

1500 yılda Şii Şafii Hambeli Hanefi Alevi hatta bir çok mezhepler kardeşce yaşadıkları halde son bir kaç yıl içinde mezhepler çatışmalarını örgütleyenlerin ve destek verenlerin Amerika Rusya İngiltere olduğunu ve bu yüzden silah üretiminin hızlanmış olduğunu görmek gerekir.

Ortadoğuda 7 yılda toplam en az beş hatta altı milyon insanın hayatlarını kaybetmesi yüreğimizi çok acıtıyor.

Ölmemelidir hiç bir insan!
Kadınlar çocuklar öldürüldü Ortadoğuda, öldürülmeye de devam ediliyor ne yazık ki!

Ne olur iki kere üç kere hatta beş kere düşünelim ve silah tuccarlarına dur! diyelim..

Dünyadaki silah fabrikaları üretimlerine son vermeden dünyadaki insanlara rahat yok kardeşim!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..