Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Kına yaksınlar

Kına yaksınlar
 

Fenerbahçe İstanbul Belediye karşısında 11-11 iken çok güzel top oynadı.

Ne zaman İstanbul Belediye eksik kaldı Fenerbahçe’de gevşeme yaşandı.

Defansta Edu’nun yokluğu büyük sorun yarattı. Yasin çok ıska yaptı.

Colin Kazım ve Uğur Boral’ da bir umursamazlık var.

Herkes ağız birliği yapmışcasına İstanbul Beediyiye verilen iki kırmızı kartı konuşuyor.

İlk kırmızı karta bakınca Fenerbahçe pres yaparak kaptığı topu araya Guizaya pas atarak ve guiza’nın da son adam olarak nitelendirildiği için hakem kırmızı kart gösterdi. Bu nerde olsa kırmızı karttır çünkü Guiza orada son adamdır.

İkinci kırmızı kart ikinci sarı karttan kırmızı kart olmuştur. Avrupa' da hakemlere baktığınızda Avrupa' daki hakemlerde bu tür hareketleri es geçmeyip ikinci sarı kartı çıkarabiliyor

Şimdi kamuoyu Fenerbahçe’yi cezalandırdı. Şu iki kırmızı kart var ya bundan sonra Şükrü Saraçoğlu stadında çıkarılmayacak. Hakemlerin 40 yılda 1 kere çıkardıkları karttan sonra da bi daha burda kimse bırakın kırmızı kartı , sarı kart bile zor gösterilir.

Çünkü herkes Fenerbahçe aleyhinde konuşuyor. Bu statta rakip takımın oyuncusu silahla stada gelse orada bir Fenerli futbolcuyu vursa bile hakem ben bir şey görmedim deyip çekip gider.

Seksenli yıllarda Trabzonda oynanan Trabzon-Fenerbahçe maçında Trabzonlu futbolcu Yesiç Rıdvana kasti olarak yaptığı hareketten sonra hakem tarafından binbir zahmetle sarı kart çıkarıp oyundan atmaması hala aklımızda.( tabi o oyuncunun yaptığı duygu sömürüsü de cabası) Şimdi bu sahneler çok yaşanacak Fenerbahçe stadında.

Vur abalıya. Nasıl olsa Fenerbahçe’nin rakip oyuncusu kırmızı kartlar gördü ya ....Ne yapsan yeridir artık.

Penaltılar verilmez ( zaten verlmiyor), Fenerbahçenin en önemli tarafı olan duran toplara göz yumulur. Rakip takım biçse bile Fenerbahçe’yi bir şey olmaz denilir.

Sittin senede bir güzel yönettiği için Süleymen Abay bütün programlarda konuşulur. Halbuki federasyonda çalışan bir antranörümüz hakemleri yıllarca, pardon yan hakemleri yıllarca küfür ettiği, tehdit ettiği hiç konuşulmaz. Bizim kartlar konuşulur.

Bu ülkede hakikaten adalet çok uzaklarda. Fenerin yendiği takımlarda bit yeniği aramak, hakemin fenere çıkarttığı kartları bir asır boyu konuşmak futbolun anayasası oldu.

Bu kırmızı kartlara gelinciye kadar mesela Bahisçi Gökdeniz karadenizi niye konuşmuyorsunuz, Dopingçi Ayhan akmanı konuşmak ayıp mı?

Herkes kına yaksın. Hakemler Fenerbahçe maçlarını yönettiğinde bundan sonra rakip takıma haklarını kullanacaklar.

Amaç da bu değil miydi zaten.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..