- Kategori
- Türk Mutfağı
Kiremitte kekikli tavuk tarifi

Kiremitte Kekikli Tavuk Tarifi
MALZEMELER :
2 Patates
2 Tavuk Budu
5 Diş Sarımsak
1 Kase Biberli Domates Sos
Taze Kekik
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kaşar Peyniri
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Tavukları ayıklıyoruz ve küp küp doğruyoruz. Sıvıyağ döktüğümüz tavada tavuklarımızı kızartıyoruz. Küp küp doğradığımız patatesleri yağda kızartıyoruz. Kiremit kabın içine önce patatesleri alıyoruz.
Üzerine tavukları koyuyoruz en üste de küp küp doğradığımız kaşar peynirleri koyup 180 derecelik fırında kaşar eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun.