Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kırım'da 1 erkeğe 7 kadın düşerse...

Kırım'da 1 erkeğe 7 kadın düşerse...
 

Kırım Turizm Fuarı öncesi bölgenin Turizm bakanlığınca Türk acentalara tanıtım gezisi düzenlendi.Simperefol, Evpatorya, Saki, Aluşta ve Yalta şehirlerini tanıma amaçlı “Fam Trip” yani gezinin katılımcıları şöyle; Şaka şaka. İsim verip kimseyi yakmak istemem. Zira onların “iş gezisi”nde olduğunu zanneden yakınları var.

O gece yemekler yenildi içkiler içildi ve herkes sağ el parmaklarını kulaklarına vurmaya başladı. Ancak bu gezi sanıldığı gibi çıkmadı. Kulaklar kızardığı ile kaldı. Çünkü Kırımlı yetkililer bizleri; buralarda nasıl gezilir, eğlenilir değil, detoks, güzellik, huzur, nasıl sağlıklı kalınır, hangi hastalıklar iyileştirilir amaçlıSanatoryum gezisine getirdiler. Üstelik konaklamalar da Sanatoryum yani hastanelerde. Yemekler de.

 

İlk iki gün sadece sanatoryumları dolaştık. 3. gün görevli lobby’de kısa bir tanıtım yaptıktan sonra en üst kattan başlamak üzere asansöre bindi… ki bizler de onu takip edelim. Ancak olay hastane dolaşmaya olunca herkeste bir centilmenlik, bir kibarlık sormayın. Aman efendim siz buyurun, aaa olmaz valla ölümü gör önce sen derken, küt asansör kapandı ve görevli tek başına 12. kata çıktı. Tekrar aşağıya indiğinde herkes havalara bakıyordu.

Sağlık merkezi dolaşmaya devam ediyoruz. Detoks bölümündeyiz. Konudan bihaber dostumuz almış eline hortumu soruyor. “Bu ne işe yarar” cevap verince de “aaaa ne ayıp Cem bey”. Sormayın kardeşim, atmayın zarf.

 

Aslında grubun yarısı kız. Hatırlarım bundan seneler önce benzeri gezide, bir umut gelip ilk iki geceyi es geçen bıyıkları yeni terlemiş delikanlı, yerli malı yurdun malı sloganı ayrıca cepten para da çıkmaz şiarıyla bizim “kuşaklı” lakaplı Asiye’ye asılmıştı. O gece delikanlı Asiyecim aşağı, Asiyecimyukarı dolandı durdu. Oğlu yaşındaki delikanlının kantarın topuzunu kaçırdığını gören Asiye, başından def etmek için delikanlıya, sen diyor, “saat 03:00’de bana gel”.  Gerisini otel yetkilisinden dinledik; Mini bardan aldığı şampanya ve iki kadehle gece yarısı 405’in kapısını ısrarla çalan delikanlı açılan kapıda iri-kıyım bir Rus’la karşılaşır. Elinde şampanya kadehleri ile rus’a derdini anlatamayan yağız delikanlı Rus!un elinde biraz “dağılır” Delikanlı ertesi gün “yamuk” vaziyette kahvaltıya iner. Bizler kahkahadan kırılırken kuşaklı Asiye’yi karşısında gören delikanlı kırık bir sesle selamlar günaydın “abla”…

 

Nereye gidersem gideyim, mutlaka şehrin bir pazarına giderim. Millet ne yer ne içer, bahçede tarlada ne yetişir, ortadirek ne giyer görmek isterim. Yedikleri, içtikleri kendilerinin olsun bu kez pazar’da yapay Penis satıcısı gördüm. Malzemeler plastik, boy boy, renk renk. Ancak malı satan adam sessiz. Gıkı çıkmıyor. Kafa önde. Acaba diyorum, sütyen satarken “ikizlere takke geldi apla” esprisini bulan yüce milletimin zeki esnafı bizim pazarlarda bu malı satsa nasıl bağırırdı? Arkadaşlar yapıştırdı; “Sultan Süleyman’ın topları geldiiiii”, “ibadullah geldi hanım”

        Nihayet Yalta’dayız. Turizm fuarı var. Fuar bahane. Otobüs bizi fuara getirdi ama otele dönüşte tek bir kişi yok. Ukrayna’da bir erkeğe 7 kız düştüğünü duyan attı kendini barlara. Herkes eğlencede.  Malumunuz her Türk erkeği üç kelime de olsa rusca bilir. Canlı canlı duyduk, gördük de açıkçası; 1) Privet 2) skol'ko 3) ooo slishkom dorogo.  Aynı zamanda gördük ki birçok Ukraynalı kız da en az üç cümle Türkçe biliyor. 1) Barabar dujj yapalım 2) iki saat yuz dollar 3) gttnskmkyk!

Bu satırların yazarı olarak, ben biliyor bu yazidan sonra karidan dayak yiyecek.

 

Yalta’da uçkuruna düşkünler başka pazara giderken, biz midesine düşkünler balık pazarına gittik. Hep gezdiğimizi anlattık, bu kez de yediğimizi anlatalım. Bilinir; Kalkan balığı oralarda gani ve üç para. Pazardan kalkan balığı alıp yan restoranda pişirteceğiz. Erkeği makbuldür malumunuz. Tüm pazarcılar Azeri. Muhabbet Türkçe. Gösterdik koca bir kalkanı, sorduk bu dişi midir erkek mi? Dedi; ağabeyler siz kalkanı yiyecek misiniz yoksa halvet mi edeceksiniz? Meğer onlar arada bir fark bulmazlarmış. 100 dolara 6 kişi ekmek niyetine kalkan yedik.

Bize afiyet olsun, sizlere de bol gezmeli günler dilerim.

 

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..