Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '18

 
Kategori
Kozmetik
 

Kırışıklık Giderici Maske Tarifleri

Kırışıklık Giderici Maske Tarifleri
 

Kırışıklıklar yaş aldıkça kaçınılmaz hale geliyor. Bana sorarsanız kırışıklıklarınızla barışmak en güzeli. Yaşadıklarınızın birer izi olan kırışıklıkları engellemek veya azalatmak isterseniz de doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Kırışıklık giderici maske tariflerini denemenizi öneririm.
 
Kırışıklık giderici yoğurt maskesi
1 çay kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı bal
Yarım çay kaşığı portakal suyu
Yarım muz
 
Muzu çatalla ezin. Ardından diğer malzemelerle karıştırın. Karışımı yüzünüze yürüp 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın ve nemlendirici sürün. Cildiniz kuruysa haftada 2 kere bu maskeyi uygulayabilirsiniz.
 
Leke ve kırışıklık gideren limon maskesi
Yarım limon suyu
2 tatlı kaşığı karbonat
 
Karbonat ve limon suyu cilt lekelerine iyi gelmesi ve cildi beyazlatması özellikleriyle bilinen malzemelerdir. Bu iki malzemeyi karıştırıp yüze ve boyun bölgesine sürüp 10 dakika bekletin ve zaman dolunca ılık suyla yıkayın. 
 
Bu maskeyi benim gibi kuru ciltli olanlara pek önermiyorum. Limon cildi daha da kurutuyor. Yağlı ve karma ciltler için uygun olabilir. Bir de bu maskeden sonra güneşe çıkmamak gerek. Zira güneş ışınlarına karşı daha hassas hale gelebilirsiniz.
 
Yumurta ve bal maskesi
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı bal
4 damla rezene yağı
5 damla sandal ağacı yağı
 
Yüzünüzü yıkayıp kurutun. Ardından büyün malzemeleri karıştırıp yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyin. Bu maskeyi boyna ve dekolte bölgesine de sürebilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 96
: 242
Kayıt tarihi
: 17.03.16
 
 

Gizem Aydoğan ile İyilik Güzellik ..