Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu hakkında soruşturma açılınca geri adım attı...

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu hakkında soruşturma açılınca geri adım attı...
 

Bildiğiniz gibi Cumhuriyetin ilk yıllarında Valiler aynı zamanda iktidar partisinin(CHP) il başkanlığı görevini de yaparlardı. Zaten tek partili yönetim olduğu için, il valilerinin parti il başkanlığı yapması pek fazla rahatsızlık yaratmazdı. Zaten muhalefet yok! O halde başka il başkanı aramaya gerek var mı?

12 Eylül Askeri yönetimi sırasında sıkıyönetim komutanlarının birçoğu il valiliği görevini de üstlenmiş, seçilmiş belediye başkanları yerine de değerli(!) bir komutan atanarak, halka ve hakka hizmet aksatılmamıştı!

Çok partili döneme geçtikten sonra il valilerinin, aynı zamanda partinin il başkanlığı görevi yapması da sonlandı. Ancak bu kez devleti temsilen atanan valiler, eski alışkanlıktan olsa gerek, iktidar partisinin sözcülüğüne devam ettiler. Tıpkı şimdilerde olduğu gibi…

Son dönemlerde siyasi söylemlerin keskinleştiği toplumun kamplara bölündüğü bir ortamda, valilerde saflarını belli etmeye başladı. Bildiğiniz gibi yerel seçimler öncesi AKP’ye en büyük destek Tunceli Valisi Mustafa Yaman’dan gelmişti. Kışın ortasında, suyu olmayan yerleşim birimlerine Çamaşır Makinesi, elektriği olmayan yerleşim birimlerine de buzdolabı dağıtmış ve seçimlerde oyların AKP’ye akmasına(!) yardımcı olmuştu.

Sonra Aydın Valisi Mustafa Malay ortaya çıktı ve öncelikle il bürokratlarını Başbakan’ın mitingine gitmeye zorladı. Bunu eleştiren Deniz Baykal ile polemiğe girerek, kendi isteği ile Merkez Valiliğine atandı. Deniz Baykal vali hakkında ne söylemişti hatırlayalım. “AKP ile gelen APS ile gider demişti. Vali APS’yi bile bekleyemedi!

Bu kez cemaatleri sosyal bir sivil toplum örgütü olarak gören savcılar ve valiler türedi. Her yıl düzenlenen ve Fetullah Gülen Cemaati tarafından düzenlendiği bilinen‘Abant platformu’ toplantılarına, her yıl görevlendirilmiş bir vali katılarak, muhalefete çakıyor!.

Bildiğiniz gibi geçen yıl aynı toplantıya katılan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar’ın konuşmasında TSK’yi hedef alan açıklamalar yapması tartışma yaratmıştı. Vali Akpınar, “Halkın iradesini içine sindiremeyen kişi ve gruplar Baas rejimi özlemiyle hükümeti devirmeyi, binlerce kişiyi yok etmeyi planlıyor. Halkın iradesine karşı plan yapmaktan ne usanıyorlar ne utanıyorlar” demişti.

Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise valiye, “Artık Türkiye’de okuyan, inceleyen, araştıran, fikir sahibi, fikrini de cesaretle ifade eden devletin valileri var. Bu değerli valimizi ve onun şahsında bütün fikir sahibi, ülkesine milletine gerçekten bağlı, iş yapan başarılı valilerimizi kutluyorum” sözleriyle sahip çıkmıştı.

Bu yıl aynı toplantıda bir başka figüran ortaya çıktı! Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu yaptığı tarihi(!) konuşmada “DP’nin CHP’yi kapatmaması, İnönü’yü huzurlu bir yere göndermemesi talihsizliktir” diyerek tarihin iktidar yalakası valileri kervanına katıldı!

CHP yönetimi vali hakkında “sen işini yap, siyaset yapacaksan görevden ayrıl” söylemini geliştirince, vali söylediklerini yutmak zorunda kaldı.

Milliyet Gazetesinin haberine göre; Vali konuşmasının bir talihsizlik olduğunu söyleyip, güya sözde hatasını kabul ediyor. Oysa bu valilinin bir sürü icraatı var! Atatürk devrimlerine karşı çıkmakta bu valinin icraatları arasında yer alıyor.(En büyük muhalefeti de “Harf Devrimine” gösteriyor)

Türkiye, kamyona binip kömür taşıyan, seçim öncesi beyaz eşya dağıtan, içkiyi yasaklayan, (Çankırı valisi Şemsettin Uzun) Başbakan'ın oğlunu uğurlayan, (Burdur Valisi Halil İbrahim Özçimen)makamına çıkan merdivendeki kırmızı protokol halısına basılmaması talimatı veren (Yine Şemsettin Uzun, Isparta Valisi iken)valilerle AKP döneminde tanıştı.

Bu valilerimiz, halka hizmet edecekleri yerde, sözde siyasi iktidara ve hakka(!) hizmet edip, aferin peşinde koşuyorlar. Evet, zamanımızın valileri devlete hizmet yerine siyasi iktidarı seçiyor. Yarın iktidar gidince ne yapacaklar?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..