- Kategori
- Sinema
Kirli Oyun

Film : Kirli Oyun - 2011
Tür : Macera- Polisiye
Puan : 10 üzerinden 1
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse filmi tek bir kelimeyle rahatlıkla özetleyebiliriz; b.ktan!
Filmi eleştirmeye bu güzel girizgahla başlamanın uzun yazı okumayı sevmeyenler için faydalı olacağını düşündüm. Şimdi de filmin detaylarını merak edenler için filmin geri kalanını inceleyelim. Görüntü kalitesi ve seçiminin yerin dibine yakın olduğunu belirtelim. Ayrıca oyunculukların ve senaryonun akmayışı ve bir türlü arzulanan coşkuyu veremeyişi işine hiç değinmiyorum.
Dozunda kullanılan cinselliğin filmlerde renk oluşturduğunu genel olarak hepimiz biliriz. Oysa bu filmde b.ktan kullanılmış bir aromanın dimağınızda tezeğimsi bir tat bıraktığına şahit olabilirsiniz.
Her şey bir yana filme bu kadar rezalet bir puan vermemdeki asıl faktörün yönetmenin filmin tam orta yerine s.çması olduğunu açıkça belirtmeliyim.
Ocean's Eleven gibi filmlerde herkes filmin son sahnesini gördüğünde "Hsss.ktir yaaa, herif ne film çekmiş be!" der ve böylece yönetmen oturduğu yerde dört köşe olur. Anlaşılan bu filmin yönetmeni de bu hevese kapılmış ve kapasitesinin çok üzerinde bir işe soyunarak bu tarz bir başarı sergileyebileceğine inanmış.
Ancak filmin sonlarına doğru aklı sıra zeka oyunu yapıp izleyicinin kafasını karıştırayım derken filmin içine s.çıp batırmış. Film bittikten sonra yüzünüzde "Hsss.ktr herif ne film çekmiş be!" yerine "S.ktr git böyle film mi çekilir?" ifadesinin belireceğine kalıbımı basarım.
Aklı sıra flashbacklerle filmi zengilneştirmeye çalışırken filmi arap saçına döndürüp yolunmuş tavuk gibi ortada bırakan yönetmenin filmin ırzına geçtiğini düşünmemek imkansız hale geliyor.
Neyse, özellikle anasınıfı kalitesinde çekilmiş olan filmin son sahnesini görene kadar hepinizin bir ümit "Acaba filmden bişey anlar mıyım?" coşkusunu içinizde taşıyacağınıza eminim ama yönetmen sizibu duygularla birlikte yüzüstü bırakınca siz de çok söveceksiniz.
Filmin IMDB tarafından da 3 puan ile yerin dibine sokulması bir yana dursun, filmi ben mi anlayamadım endişesiyle filmin konusunu internetteki çeşitli bloglardan okuyup anlamaya çalıştım. İnternette filmin konusunun 5 ayrı sitede 5 farklı şekilde yorumlandığını görünce içim rahatladı doğrusu. Kısacası film o kadar b.ktan ki her izleyen "Ben doğru anladım, başkası yanlış anladı" havasına girip filmden bi b.k anlamayan geniş kitleye çamur atmayı bir marifet saymış. Oysa ki filmden sağlıklı birşey anlamak resmen imkansız.
Her neyse filmi izleyip vakit kaybetmenizi istemem ama arkadaşlarınızla "Bakalım bi b.k anlayabilecek miyiz?" sorusuna iddiaya girip birşeyler kazanabilmek için fena bir film sayılmaz.