Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '13

 
Kategori
Sinema
 

Mumya Serisi - 3 Film 1 arada

Mumya Serisi - 3 Film 1 arada
 

Film : Mumya - 1999

Tür  : Fantastik

Puan : 10 üzerinden 10

Yeni milenyuma girilmesinin eşiğindeki bir yılda çekildiği düşünülürse, filmin yeni milenyuma yakışır kalitede olduğu açıkça belirtilmeli. Brendan Fraser'in dünya çapında bir üne kavuştuğu filmde ince espriler, etkileyici akış ve yerinde kullanılmış. Film, Mısır mumyalarının gizemini konu alan son derece klasik, dolayısıyla son derece sıkıcı olmasını ön yargıyla beklediğiniz bir senaryoya sahip.

Kendisinden önce çekilmiş tüm mumya filmlerini tarihin derinliklerine gönderen ve mumya deyince akla dünya çapında ilk gelen filme dönüşen bu film kesinlikle izlenilmelidir. Jack Amca şiddetle öneriyor.

 

Film : Mumya Geri Dönüyor- 2001

Tür  : Fantastik

Puan : 10 üzerinden 10

İlk filmle birlikte dünya çapında ün kazanan ve "kült film" sınıfına girmeye hak kazanan Mumya filminin ikincisinin çekilmesi süper gişe performansının ardından farz olduğundan yapımcılar 2 yıl içerisinde serinin ikinci filmini çekme kararı almışlar.

Brendan Fraser fanatiklerinin birincisi kadar güzel bir ikinci filmle karşılaşma hayali bu filmde de gerçekleşiyor diyebiliriz. Akıcı senaryo, sürükleyici senaryo, eğlenceli zaman geçirme garantisi ve yerinde kullanılmış görsel efektleriyle tam puan almayı hak eden harika bir film sizleri bekliyor.

Fazla yoruma gerek yok. İzleyin ve görün diyorum.

 

Film : Mumya - 2008

Tür  : Fantastik

Puan : 10 üzerinden 10

İlk iki filmden sonra artık Mumya konulu filmlerin b.kunun çıkmasının garanti olduğunu düşünenlerdenseniz bu film sizi ters köşeye yatırmak için dahiyane bir senaryo üretmeyi yine başarmış. Altı üstü bir Mısır piramidinden üç film çıkarmanın büyük bir mide bulantısı yaratacağının farkına varan yapımcılar bir efsaneyi hayata döndürmenin eğlenceli bir film ve sağlam bir gişe için yeterli olabileceğini kavramışlar.

Çin'de geçen film meşhur bir Çin imparatorunun etkileyici görsel efektler ve kendine has mizahi aromasıyla diriltilmesini konu alıyor. Filmin akışı, fantastik de olsa iç tutarlılığının yüksek oluşu sizi gerçek bir senaryo izliyormuşsunuz havasına hemen sokuveriyor. Bu bağlamda eğer HD olarak bu filmi izleme şansınız varsa mutlaka 3D olarak da izlemenizi öneririm. Zira biraz zihinsel boşalım size iyi gelecektir.

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..