- Kategori
- Etkinlikler / Festivaller
Kırşehir'de 7. Aşık Paşa Uluslararası Şiir Şöleni ( 4 )

16,17,18 Kasım 2018 - Kırşehir
7. Aşık Paşa Uluslararası gecesi Cumartesi akşamı saat 18. 30- 21.30 arasında Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. Koca Kültür salonu tıklım tıklım idi. Salonda Kırşehir Valisi, Kırşehir Belediye Başkanı, Ahi Evran Üniversitesi Rektör ve öğretim görevlileri, bürokratlar ve Kırşehir halkı vardı. Şiir şölenine büyük bir ilgi vardı.
Şölenin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gecenin sunucusu Kırşehirli öğretmen şair Sargın’dı. Önce günün anlamına uygun Kırşehir Şairler ve Yazarlar Başkanı Veysel Turgut, Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Başkanı öğretmen ve şair Zübeyde Gökbulut, Kırşehir Vali Yardımcısı Musa Üçgül ve Kırşehir Belediye Başkan Vekili tarafından kısa ve özlü takdir edici konuşmalar yaptılar. Programın ilk şairi Söke –Aydın’dan katılan bu satırların yazarı Abdülkadir Güler ile başladı. Ondan sonra programa katılan ve yukarıda adları yazılan şairler tarafından şiirlerini sundular. Programın bitiminde davet edilen şairlere birer onur belgesi ve K Kırşehir’e özgü çeşitli armağanlar verildi, toplu halde fotoğraflar çekildi.
SÖZÜN ÖZÜ: 7. Aşık Paşa Uluslararası Şiir Şöleni 16,17 ve 18 Ekim 2018 günlerinde coşkuyla Kırşehir’de Aşık Paşa’ya yakışır bir şekilde kutlandı. Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, sivil ve diğer toplum örgütleri ellerinden gelen yardımları hiç esirgemediler. Gerek Belediye olsun ve gerekse diğer toplum kuruluşları olsun bizlere karşı konukseverliğin örneğini gösterdiler. Aydın- Söke’den bu şölene katılan bir fert olarak, son derece memnun olarak döndüğümü ifade etmek isterim.
Bu etkinlik sırasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Sayın Nadir İlhan Aşık Paşa’nın hayatı ve kişiliği, eserleri ve özellikle “GARİPNAME “ konusunda vermiş olduğu bilgiler gerçekten dinlenmeğe değerdi. Konuşmalar ve okunan şiirler seyircilerden bir hayli alkış aldı diye bilirim. Etkinliğe katılanlarla tanışmaktan onur duyduğumu burada altını çizerek belirtmek isterim. Cümlesine sağ olsunlar, var olsunlar dileklerimi bir kez daha tazeliyorum.
Kırşehir - Mucur’dan gazeteci ve şair öğretmen H. Vahit Bulut’u görmek isterdim. Hasta oldukları iççin gelmediğini öğrendim. Ona selam ve sevgilerimi ve geçmiş olsun dileklerimi gönderdim. Bir de Kaman’da gazeteci ve yazar Mazhar Boyacıoğlu’yu Kaman’da ziyaretimiz sırasında onunla kucaklaşmak nasip oldu. 2011 yılı kasımında 2.Aşık Paşa şairler şölenine (17,18,19 Kasım 2011), tarihlerinde katılmış ve orada bir araya gelmiştik. Aradan 7 yıl geçti. Kaman’ da anılarımızı bir kez daha tazeledik.
7. Aşık Paşa Uluslararası Şairlerin buluşması bağlamında ve de kutlamalarında başta Kırşehir Valisi Sayın İbrahim Akın’a, Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Yaşar Bahçeci’ye, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr.Vatan Karakaya ve Rektör Yardımcısı Sayın Mustafa Kurt’ta, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sayın Eyüp Temür’e, Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Sayın Veysel Turgut ve Şairler Çalışma Grubu Başkanı Şair ve Öğretmen Zübeyde Gökbulut ‘a her zaman yanımızda bulunan Sayın İbrahim Düger’e ve ayrıca bu şölende tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor bu vesile ile selam ve saygılarımı Aydın- Söke’den gönderiyorum. Ayrıca unutmadan eklemek istiyorum: Üç gün boyunca bizleri ağırlayan kaldığımız CİNGÖZ Otelinin güler yüzlü, yerinde hizmet veren sıcak ve samimi saygıdeğer personeline de teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
18 Kasım 2018 Pazar günü Kırşehir’de bulunan bazı öğrencilerimi ve yakınlarımı ziyaret ettikten sonra akşamüzeri saat 18.30 ‘da tekrar Kamil Koç’la Kırşehir’e elveda dedim. Kırşehir’den ayrıldığım saatlerde üzerimde bir ağırlık ve bir hüzün vardı. 1964- 1966 yılları arasında Kırşehir – Çiçekdağı İlçesine bağlı Demirli köyü ( küçük İstanbul ) ve orada yaşayan öğrencilerimi yakın dostlarımı anımsadım.
Zaman akıp geçiyor, nerden nereye geldik benim aziz dostlarım. Kırşehir’de orta Anadolu’nun tarihi ve bir kültür merkezi olan bir kentinde ( KIRŞEHİR) de Aydın’ın, Söke’nin adını onurla taşıdığım ve SÖKE’yi anlattığım için mutluluk duyduğumu da belirtmek isterim. Çünkü SÖKE’ nin ekmeğini yığıyor ve havasını teneffüs ediyorum.
Esen kalınız, selam ve saygılarımla efendim.
Kaynak:
1- Folklor Halk Bilim Dergisi, Cilt: 8, Sayı: 78, Nisan – Haziran 2017.
2 -Kırşehirli Aşık Paşa, Zübeyde Gökbulut, Kırşehir Valiliği Kültür Yayınları,. 2011
3 -Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi, Kırşehir Valiliği, 25 Eylül 2014
Abdülkadir GÜLER
26 Kasım 2018- SÖKE