Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

08 Ocak '17

 
Kategori
Dekorasyon
 

kış kış olmadan KIŞI ''kış bahçesi''nde geçirin

kış kış olmadan KIŞI ''kış bahçesi''nde geçirin
 

Kış Kış Olmadan KIŞI’’ Kış Bahçesi ‘’nde Geçirin

            

 İnsanı doğa ile birleştiren ama evimizin sıcaklığından da bizi ayırmayan kış bahçeleri ;özellikle  dinlendiren huzur veren yapılarıyla çok tercih edilen bahçe tarzlarıdır.Gelin bu kış bahçeleri ile alakalı; NASIL YAPILIR?,HANGİ YÖNDE KURULMALI?,HANGİ BİTKİLER OLMALI? ve HANGİ MALZEMEDEN OLUŞTURULUR? sorularına madde madde cevap bulalım.*Evinizin balkonunu,terasını,verandasını çatı ve pencere sistemleriyle kapatarak bir kış bahçesi yapabilirsiniz.

*Kış bahçesinde alanın büyüklüğü küçüklüğü önemli değil, istediğiniz boyutta kurabilirsiniz.

*Kış bahçenizi tasarlamadan ve ya yaptırmadan önce hangi amaçla kullanacağınızı belirleyiniz.Yani bahçenizi mutfak ile destekleyerek yemek odası olarak mı,bitkilerinizi koruyacak bir alan mı,dinlenme köşesi için mi kullanacağınızı tespit etmelisiniz.

*Kış bahçelerinizi açılır kapanır sistem şeklinde yaptırmalısınız. Bu hem sizi yaz mevsiminde kullanabileceğiniz bir bahçe olmasını sağlayacak hem de ortamı havalandırıp bitkilerinizin ve sizin sağlığınız için etkili olacaktır.

*Kış bahçeniz kışın sizi sıcak tutarken yazın ise serinletmelidir. Mutlaka izolasyon yaptırmalısınız.

*Kış bahçenizin konstrüksiyonu çelik sistemden olabileceği gibi ahşap sistemden de oluşturabilirsiniz.

*Pencereleri de cam veya polikarbondan yaptırabilirsiniz. İkisinin arasındaki sadece fiyat farkı değil kullanım açısından da değişik özellikler sunmaktadır. Bu yüzden mutlaka bir uzman eşliğinde bahçenizin  alan incelemesi yapıldıktan sonra karar verilmelisiniz.

*Kış bahçenizin çatısına mutlaka su drenaj sistemi yaptırmalısınız.

*Kış bahçesinizi kurduktan sonra iç kısmını amacınıza göre dizayn ettirirseniz daha kullanışlı hale getirirsiniz. Bahçenize göre seçeceğiniz mobilya,aksesuar,aynalar,yastıklar…… ortamınızı şekillendirirken kendinizi de iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

*Kış bahçenize  aşk merdiveni bitkisi,areka,kılıç çiceği,craton,calathea  gibi iç mekan bitkileri koyabileceğiniz gibi kumkuat ağacı,limon ağacı,sarmaşıklar,lavanta,gül,kekik,biberiye gibi dış mekan bitkileri de koyabilirsiniz.

*Kış bahçenize müzik aleti veya müzik sistemleri de yerleştirirseniz , mekanınız daha nezih bir yer olacaktır.

*Kış bahçelerinizi ;kullanacağınız malzemelere ve alan büyüklüğüne  göre  piyasada 500 tl-20.000 tl arasında bir bütçe  ile yaptırabilirsiniz.

 

MUTLULUKLA,SAĞLIKLA,HUZURLA NİCE GÜZEL GÜNLER GÖRMEK DİLEĞİMLE…………….

 

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..