Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kış tahtını yaza bırakmalı !

Kış tahtını yaza bırakmalı !
 

alıntıdır


Bitmeli artık bu kara kış. Çekmeli elini eteğini üzerimizden. Bahar esintisi almalı yerini ve yeşillenmeli etraf.

Nisan yağmurlarına da razı gelemiyor yüreğim, doğrudan baharın yanıltıcı güneşini görmek istiyorum şehrin üzerinde. Yazlıkları çıkarmak istiyorum mesela. Rengarenk giyinmeli diyorum her zamanki gibi. Ama biliyorum yine düz renklerden vazgeçemeyeceğimi.

Atkılar, şallar, şapkalar gitsin yeter. Ve şemsiyeler saklansın dolapların en kuytu, görünmez köşelerine. Yaz gelmeli, öncesinde tadımlık bir bahar şöleniyle.

Sabah olduğunda güneşin yakıcı ışıkları vurmalı cama yağmur damlaları yerine. Boğazda kahvaltı fasılları başlamalı.

Daha tereddütsüz yemeli vanilyalı dondurmayı. Hasta olurum endişesi olmadan alelacele atabilmeli kendini dışarı.

Havanın geç kararmasını fırsat bilip adalara çevirmeli vapurun rotasını. Faytonlarda gezmeli, resimler çekinmeli, begonvilli evlerin önünde. Hatta begonvil demişken Bozcaada’yı es geçmemeli.

Yine Geyikli’ye varıp Bozcaada’ya gitmeli. Plajında yürümeli yalın ayak. Bembeyaz boyalı evlerin çiçeklerini izlemeli. Sonra akşam olduğunda çalan müziklere eşlik etmeli. Şarap mahzenlerine gidip, tarihi dinlemeli.

İstanbul’a dönüş yollarında, Eskihisar’da arabalı vapura binene dek aşağıda volta atmalı. Diğer tatilcilere bakıp, uzun süreli tatillere özenmeli. Yanımda en sevdiğim kitap, kulağımda en özlediğim müzikle uzun yolculuklar yapmalı. Gitmeli artık kış. Sırasını savmalı, tahtını yaza bırakmalı.

Yaz akşamlarında olduğu gibi her gece balkonda dinlenmeli. Sokakta geç saate kadar oynayan çocukları izlemeli. Kışı unuttuğum gibi geçmişi de bir önceki seneyi de unutup devam etmeli.

Her güne yeni umutla uyanmalı. Bu yaz her zamankinden farklı olmalı.

Temmuz gelmeli, valizler hazırlanmalı. Ve muhakkak yolculuk başladığında “keşke alsaydım” diyebileceğim, yanıma almadığım birkaç eşya olmalı.

Tatil başlamalı, telefonlar susmalı, iletişim uyumalı. Sadece ve sadece huzur olmalı.

Ve ille de sağlık! O bedenimizden hiç kopmamalı.

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..