- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kısır tarifi
Kısır Nasıl Yapılır ?
Herkesin kısır tarifi faklıdır. Bu da bana has kısır tarifi. Genellikle soğanı kavurmazlar. Ama ben bir baş sarımsakla beraber mutlaka kavururum. Bu kısırı tadan bir daha başka türlü kısır yemiyor. Mutlaka deneyin.
MALZEMELER:
• 2 Su bardağı kısırlık bulgur
•3 büyük kuru soğan
•10-12 diş iri sarımsak
•1 demet maydanoz
•yarım demet yeşil soğan
•3 yemek kaşığı nar ekşisi
•1 Talı kaşığı sumak
•1,5 tatlı kaşığı kuru nane
•2 çay kaşığı kimyon
•2 çay kaşığı yeni bahar
•1 çay kaşığı karabiber
•2 yemek kaşığı acı biber salçası
•1,5 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
•Bulgurların hizasına gelecek şekilde kaynar su döküp kapağını kapatıp bekletin.
•Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayıp zeytinyağında öldürün.
•Üzerine sarımsakların hepsini rendeleyin
•5 dakika kadar daha kavurun
•Daha sonra tüm baharatlarını ve tuzu ekleyin.
•Biber salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin.
•En son nar ekşisini de katıp 1-2 dakika kadar daha kavurun ve bulgurları da ekleyip ocağın altını kapatıp iyice harçla bulgur özleşene kadar karıştırın. İsterseniz bu aşamada bir eldiven takıp elinizle karıştırabilirsiniz.
•Servis yapmaya yakın yeşilliklerini doğrayabilirsiniz. Ben hiç limon eklemem nar ekşisi ve sumak yetiyor. Eğer evde bunlar yoksa o zaman limon kullanabilirsiniz. Afiyet olsun http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2012/01/kisir-tarifi.html