Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kişisel Gelişim Önerileri

Kişisel Gelişim Önerileri
 

Kişisel Gelişim deyince aklınıza ne geliyor? Ya da Kişisel Gelişiminizi destekleyici davranışlarınız neler?

Şöyle bir baktığınızda aklınızda yapmak isteyip yapamadığınız kaç maddelik bir liste var? Evet! Belki de önce o listeden kurtulmalısınız.

Yapmayıp ertelediğiniz her iş kişisel gelişiminize sekte vuruyor. Öncelikle planlı olup yapmak istediklerinizi belli bir sıraya koyun.

Ne sıklıkla kitap okuyorsunuz?

Okumak geçmişten günümüze gelen bir aktivite.

Kişisel gelişim açısından okuyarak yeni bilgilere erişim sağlama kapısı ise sonuna kadar açıktır. Ayrıca okumak yeni bilgiler yanı sıra kelime haznesinin zenginleşmesine olanak sağlar. Beyin açısından da oldukça yararlı olan okumak beynin sol kortexsini geliştirirken bu gelişim konuşmamıza ve diksiyonumuza da yansır. Düzenli okuma alışkanlığı sayesinde ise kişi olaylara karşı farklı bakış açısı geliştirebilir.

Bu hobiler ile  kendinize yeni bir vasıf ekleyerek kişisel gelişiminize bir katkı daha sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Egzersizle aranız nasıl? Belki de spor yapmaktan hiç hoşlanmıyorsunuz? Peki egzersiz deyince neden aklınıza direk spor geliyor? Yürüyüş beyninizde endorfin salgılayacak harika bir egzersizdir. Yada yoga – meditasyon!

Kendinize ayıracağınız bir on beş dakika ile başlamanız mümkün. Sadece nefesinize odaklanın ve bedenin mucizelerini an be an hissedin.

Mesela yeni bir dil öğrenmeye ne dersiniz?

Dil öğrenmek kişisel gelişiminiz desteklerken aynı zamanda beyin için oldukça faydalıdır. Düzenli olarak çalışıldığında kısa sürede bir dil hakimiyeti sağlayabilirsiniz.

Bir müzik aleti çalmak istemez misiniz?

Müzik aleti çalmak veya bilinmeyen bir müzik aleti çalmayı öğrenmek hem yönetim bazından kapasiteyi arttırır. Bunun için bir profesyonel olmaya da gerek yok aslında amatör olarak ilgilenmiş olduğunuz bir müzik aleti bile kişisel gelişiminiz için yararlı olacaktır.

 

 

 Keyifli hafta sonları…

 

www.acaryasamkocu.com

 

Kişisel Gelişim ve İlişki Koçu

Merve Acar

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..