Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '14

 
Kategori
Beslenme
 

Kışlık sebze hazırlığı nasıl yapılır

 
Bir anne olarak oğluma taze  ve organik sebze ,meyve yedirmeye çalışıyorum.Yaz aylarında kış için hazrılıklar yapmayı çok seviyorum.Özellikle şu günlerde kışlık sebze hazırlığındayım.
 
 
Kışlık bezelye yapımı :
 
Bezelyeleri ayıkladıktan sonra  buzdolabı posetinin içine koyup ,poşetin icinde hava kalmayacak şekilde kapatıyor ve buzluğa koyuyorum.Kışın hem taze bezelye yemiş oluyoruz,hem de kolaylık oluyor.
Kışlık taze fasulye yapımı :
 
Fasulyeleri güzelce yemeklik kesip bol su ile yıkanır.Daha sonra tencerede fasulyelerin rengi sararana kadar orta ateşte pişiriyoruz.Ortalama 15 dakikada sararmış oluyor.Fasulyelerimizin suyunu süzüp sogumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerinin içine koyup ,poşedin havasını iyice aldıktan sonra kapatıyoruz.İstediğiniz zaman alıp pişirebilirsiniz hem biraz piştiği için yemeğiniz çabuk olmuş oluyor hemde tazeliğini koruyor.
 
Kışlık domates yapımı :
 
İster kabuklarını soyun,ister soymayın ufak ufak domatesleri dograyıp tencerenin icine koyuyorum 10-15 dakika kaynatıp sıcakken kavanozun içine koyup kavanozu ters çeviriyorum.Bir gün beklettikten sonra domatesi güneş almayan bir yere koyuyorum.Senelerce bozulmadan taze bir şekilde kalıyor.
İsterseniz domatesin içine 2 tane sarımsak rendeleyipte kaynatabilirsiniz.
 
Domatesleri ufak ufak doğrayıp buzdolabı poşetinin içine koyup direk buzluğa koyup ,ihtiyacınız oldukça alabilirsiniz.Hem bozulmaz hemde istediğiniz an elinizin altında hazır olması çok rahat oluyor.
 
Menemen:
 
Domatesleri güzelce kesip tencereye koyuyoruz,yeşil biberleri de kesip domatesle bereber 10-15 dakika kaynatıp biraz tuz ilave edip sıcak bir şekilde kavanozun içine koyup ters çevirip bir gün bekletiyoruz.
Bir gün beklettikten sonra domatesi güneş almayan bir yere koyuyorum.Senelerce bozulmadan taze bir şekilde kalıyor.
 
Buzlukta kızartma saklamak:
 
Patlıcan,biber,kabak ,domatesleri güzelcene kızartıp soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerinin içine koyup buzdolabında istediğiniz kadar saklayabiliyorsunuz.Hiç bozulmadan ilk günki gibi taze bir şekilde yiyebilirsiniz.
Yiyeceğiniz zaman donmuş kızartmalarınızın çözüldükten sonra rahatlıkla kullanabilsiniz.

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 311
Kayıt tarihi
: 07.06.14
 
 

İşletme Fakültesi ,Kişisel gelişim, şu an çalışmasam da insan kaynakları alanında deneyimli, anne..