Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Birgül Parlak Mavi Kitap

http://blog.milliyet.com.tr/birgulparlak

06 Ağustos '16

 
Kategori
Edebiyat
 

Kitap basımı için nasıl başvuru yapmalıyım

Kitap basımı için nasıl başvuru yapmalıyım
 

Kitap basımı için nasıl başvuru yapılır?


*Dosyanızı bize gönderirken kendinizden bahsetmekten çekinmeyin lütfen. Bu samimi bir iletişim kurmamızı ve sizi tanımamızı sağlayacaktır.
 
* Bozuk bir Türkçe ile yazdıklarınızı göndermek yerine bir gözden geçirip düzenledikten sonra bize göndermeniz sizin yararınıza olacaktır
 
* Yazarın özgeçmişi ve basılmış kitapları bunlarında belirtilmesi gerekir.
 
* Dosyanız en fazla 12 punto ile yazılmış olmalıdır.
 
* Kitabınız tamamlandıktan sonra, dosyanızı göndermenizde gerekir. Tamamlanmadan gönderilen dosyaların yayın süresi uzayacaktır.
 
* Kitabınızı son hali ile gönderiyorsanız önsöz, kaynakça, içindekiler gibi bölümleriniz var ise, dosyanıza eklemelisiniz.
 
* Word ile hazırlanmış 100 sayfalık metin dosyası ortalama 150 sayfalık bir kitaba denk gelir.
 
* Kitabınızda araştırma yaptığınız kaynakların belirtilmesi önemlidir.
 
* Yayın kurallarına uyulmamış dosyalarda editöryal desteğin önemi büyüktür.
 
* Kitabınızı yayımlatmak istiyorsanız, yayın koordinatörümüz ile iletişime geçilebilirsiniz.
 
* Şahsen gidip görüşmek gerekir mi? Teknolojinin gelişmesi sayesinde e-posta ve telefon ile iletişim kurmak da aynı derecede etkilidir.
 
* Yayınevimize gönderdiğiniz dosyanızda sizinle iletişime geçebileceğimiz bilgilerin bulunması önemlidir. Ad, Soyadı, E-posta adresi, Telefon numarası gibi.
 
* Kitaplaşacak metinlerinizin el ile yazılmış olması inceleme ve yayın sürecini uzatacaktır. ( Yazılarınız okunaklı olmalıdır.)
 
* Word dosyası ile hazırlanmış metinlerinizin yayına hazırlanma
süresi hızlı olacaktır.
 
* Yazım kurallarına özen göstermeniz yayına hazırlama süresini kısaltacaktır.
 
* Sayfa sayısını çoğaltmak için kendinizi zorlamayınız. Az sayıda sayfası olan metinler de kitaplaşabilir. Dünya edebiyatında birçok örneği bulunmaktadır.
 
* Kitabınızın özetini eklemeniz faydalı olacaktır.
 
* Kitabınızda resim kullanacaksanız görsellerinizin internetten indirilmiş küçük resimler olmamalıdır.
 
* Kitabınızı, doğru ve dürüst bir yayınevine göndermeniz çok önemli. Bunun yanı sıra dosyanızı göndereceğiniz yayınevini iyi araştırmalı bilgi sahibi olmalısınız. Örneğin şiir kitabı basmayan bir yayınevine şiir dosyanızı göndermenizin ve beklemeniz zaman kaybı olduğunu bilmelisiniz.
 
* Kitap yayınlamanın bir yaş sınırı ya da zor şartları yoktur. Önemli olan iyi bir yayınevinden çıkartmanızdır. Matbaa ajansı olarak çalışan bir yayınevimi yoksa gerçek bir yayınevi mi?
 
* Bir yayınevinin basmayı düşünmediği kitabı başka bir yayınevi basabilir. Yine de böyle bir durumda dosyayı tekrar gözden geçirmenizde ve basılmama nedenlerini sorgulamanızda fayda vardır.
 
* Kitabınızı yayımlatmak istiyorsanız, yayınevimizin yayın koordinatörü ile iletişime geçilebilir ya da bize e-posta yolu ile ulaşabilirsiniz.
 
* Kitabınızın her aşaması tamamlandıktan sonra dosyanızı yayınevimize göndermenizde fayda vardır.
 
* Yazdıklarınızı sizin gözünüzde çok iyi olabilir ama unutmayın bu ülkede her bireyin eli kalem tutuyor bu yüzden alçak gönüllü olmanızda fayda vardır...
 
 
 
Toplam blog
: 12
: 5331
Kayıt tarihi
: 24.08.15
 
 

..