Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

KKTC Ulaştırma Bakanı Saner'den Başkan Macit Özcan'a ziyaret...

KKTC Ulaştırma Bakanı Saner'den Başkan Macit Özcan'a ziyaret...
 

En medyatik Başkan Macit Özcan, Bakan Saner'e günün anısına plaket takdim etti.


KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a nezaket ziyaretinde bulundu.


Mersin Limanı’nda incelemelerde bulunmak üzere kentimizde bulunan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Başkan Macit Özcan’ı ziyaret etti.


Başta Gazimagosa Limanı olmak üzere, KKTC’deki limanların yeniden yapılandırılması yönündeki çalışmalar için Mersin’de inceleme yaptıklarını kaydeden Bakan Saner, “Bu bağlamda başta Mersin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ziyaret etme fırsatı bulduğum için çok memnunum. Mersin elbette bizim için çok önemli bir şehir. Çünkü Mersin KKTC’nin ihracatının yapıldığı ve büyük kapı diye nitelendirdiği bir kent. KKTC’nin en büyük limanı Gazimagosa Limanı ile Mersin Limanı arasındaki işbirliği, bizlerinde ilişkilerinin daha sıkı hale gelmesini sağlayacaktır.”dedi. İskenderun, Mersin ve Samsun limanlarında yapacakları incelemelerin, KKTC’deki limanların yenilenme çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Bakan Saner, “İnanıyorum ki bu işbirlikleri, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi bir noktaya gelmesini sağlayacağı gibi, iki ülkenin de ekonomisine olumlu katkı sunacaktır.” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, “Sayın Bakan’a gerekli bilgi birikiminin aktarılmasında yetkililerimiz mutlaka gerekeni yapıyorlardır. 14 yıllık belediye başkanlığım süresince çok önemli projelere imza attık. Ticari ve tarihsel anlamda KTTC ile Mersin arasında çok sıkı bağlar vardır. Bu nedenle KKTC ile Mersin arasındaki ilişkileri daha iyi noktalara taşımak zorundayız.” dedi.
Süreç içerisinde Kıbrıslı belediye başkanları ile de görüşme imkanı bulduğunu ifade eden Başkan Macit Özcan, “2 yıl önce Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı olarak 250 kişilik bir heyetle Kıbrıs’ta seminer düzenledik ve o dönem Başbakan olan Derviş Eroğlu’nu ziyaret ettik. İlişkilerin daha iyi noktaya gelmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üzeremize düşen her şeyi yapmaya hazırız.” dedi.


Konuşmaların ardından Başkan Macit Özcan günün anısına, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner’e Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin plaketini takdim etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..