Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Mersin'li Gazeteciler'den Kıbrıs'a çıkarma...

Mersin'li Gazeteciler'den Kıbrıs'a çıkarma...
 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti ve Yakın Doğu Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "KKTC eğitim ve kültür gezisi" sona erdi. 
 
Yakın Doğu Üniversitesi'nin (YDÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen gezide Mersinli gazeteciler, 5 gün boyunca Kıbrıs'ın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulurken; Yakın Doğu Üniversitesi ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve üye Cemiyetler arasında % 30 'indirim öngören protokol' de imzalandı. Etkinliğin son gününde de KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ziyaret edildi.
 
MERSİNLİ GAZETECİLERDEN KUZEY KIBRIS'A ÇIKARTMA
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal'ın başkanlığında; Yakın Doğu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 5 günlük KKTC eğitim ve kültür gezisi sona erdi. 30 kişilik bir heyetle yavru vatana çıkartma yapan Mersinli gazeteciler heyeti, dün Mersin'e döndü.
Kıbrıs'ın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulan gazeteciler heyeti, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'i de ziyaret etti.
 
ANA VATANLA BÜTÜNLÜK İÇİNDE OLMAK; TEMEL VAZİFEMİZ
 
İlk olarak Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'e yapılan ziyarette Mütevelli heyet Başkan Yard. Adem Aköl,Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan,YDÜ Tanıtım Dairesi Müdürü Mustafa Ufuk Çelik ve Yakın Doğu Tv Müdürü Hüseyin Turan da hazır bulundu.
 
Kurucu Rektör kabulde yaptığı konuşmada Yakın Doğu Üniversitesi’nin misyonuna değinerek, temel vazifenin anavatanla bir bütünlük içerisinde olmak olduğunu ifade etti.Dr. Suat İ. Günsel, inancının iki toplumun bütünlüğünü sağlayan temel ensturumanın üniversite olduğunu belirtirken, üniversite olgusunun sorumluluk getirdiğini kaydetti.
 
Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu da belirten Dr. Günsel, bunun bir güç ve enerji kaynağı olduğunu vurguladı.
 
YDÜ ADA'DA BİLİMİN ÖNDERİ
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise ,Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitimde, bilimde, sanatta dünyaya katkı sağladıklarını görmekten mutluluk duyduğunu vurgularken, Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu ada’da bilim önderi olduğunu kaydetti.Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu önderliği seçtiği süreçte buna tanıklık etmekten çok memnun olduklarını belirten Ünal, emeğe verilen değerden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.
Kabulün sonunda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rekrör Dr. Suat İ. Günsel’e el emeği olan çini ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin yolunun açık olması dileğinde olduklarını simgeleyen bir hediye taktim etti.
 
GAZETECİLERE % 30 İNDİRİM
 
Ziyaret sonrasında ise Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı basın mensuplarının Kuzey Kıbrıs’da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden çok özel koşullarda sağlık hizmeti alabilmelerine yönelik olarak protokol imzalandı.
 
YDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İrfan S. Günsel, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ile gazetecilerin katıldığı protokol töreninde, Türkiye’deki basın mensuplarına YDÜ Hastanesi’nden çok özel koşullarda sağlık hizmeti alabilecekleri müjdelendi.
 
Bu kapsamda Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyeleri basın mensupları ile ailelerine Kuzey Kıbrıs’da YDÜ Hastanesi’nde alacakları sağlık hizmetlerinde %30 indirim hakkı verildi.
 
CUMHURBAŞKANI EROĞLU ZİYARET EDİLDİ
 
Mersinli gazeteciler, Kıbrıs gezisinin son gününde Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti.Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Anadolu'dan ve Çukurova'dan selam getirdiklerini belirterek Mersin ve Kıbrıs'ın yakınlığına dikkat çekti ve "Mersin sizin bahçeniz" dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Kayseri'de ve Mersin'deki etkinliklerde bir araya geldiklerini kaydeden Ünal, Eroğlu'nu yeniden Mersin'e davet etti.
 
Ünal, Kıbrıslı Türklerin mücadelesini iyi bildiklerini kaydederek, "Verilen kararlı mücadelenin farkındayız" dedi. Ahmet Ünal, gelecek ay Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanı olmasıyla mücadelenin farklı süreceğini söyledi. "Tarih uzlaşanları değil, mukavemet eden, örgütlenen ve mücadele edenleri asla unutmayacaktır" diyen Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'tan sonra Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da tarihte bu büyük önderler gibi yerini alacağına inancını dile getirdi.
 
EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ ANAVATAN'DAKİ KARDEŞLERİMİZ
 
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, ziyarete ve Mersin'e davet için teşekkür ederek, Mersin'e ilk kez 1975'te kulüp başkanıyken Mersin İdman Yurdu'nun düzenlediği futbol turnuvasına katılmak için gittiğini anlattı. Daha sonra çeşitli defalar Mersin'e gittiğini, son olarak da Tarsus'ta bir parka adının verilmesi nedeniyle gittiğini kaydeden Eroğlu, gördüğü sıcak ilgiye teşekkür etti.
 
Eroğlu, "KKTC'de olmanız, KKTC'deki gelişmeleri kendi gözlerinizle görmeniz gazetecilik bakımından da fevkalade önemli ama benim için daha da önemli olan sizin basın yoluyla KKTC'ye gösterdiğiniz ilgidir. Bu ilgi olmasaydı Kıbrıs Türkü 1974'e kadar direnemezdi. Anavatan'ın hükümetleriyle, halkıyla, basınıyla yanımızda olması bizi hep memnun etmiştir. Bugün en büyük güvencemiz, sizlersiniz, Anavatan'daki kardeşlerimizdir" şeklinde konuştu. Eroğlu, Türk halkının ve basınının Kıbrıs'a ilgilerinin eksilmemesini de istedi.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..