Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kokostar Kurabiye

Malzemeler
1 Paket Margarin
1,5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
2 Yumurta (1 Yumurta Akını İçi İçin Ayırın)
1 Çay Bardağı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Aldığı Kadar Un
İçi için
1 Yumurta Akı
2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
Üzeri için
Hindistan Cevizi
Yapılışı
Bir kapta yumurtayı çırpın.
Üzerine margarin ve şekeri ekleyip çırpın.
Daha sonra kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
En son kaba azar azar un ekleyin.
Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
İç harcını hazırlamak için; Bir kaba hindistan cevizi, yumurta akını ve pudra şekerini koyup iyice karıştırın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız hamurları elinizle açın.
Açılan hamurların içine iç harcını koyup yuvarlayın.
Yuvarlanan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirin. 
Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
Şerbetini çektikten sonra üzerini hindistan cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
 
Ahmet KARAGÖZLÜ
 
Toplam blog
: 23
: 66
Kayıt tarihi
: 03.12.18
 
 

Pratik ve nefis yemek tariflerinin tüm detaylarını ve püf noktalarını resimli olarak anlatıyorum...