- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kolay Muz Kızartması Tatlısı
Malzemeler:
bir su bardağı kadar sade maden suyu,
1,5 çay kaşığı toz tarçın,
çırpılmış bir yumurta,
2 tane orta boyda muz,
kızartma için sıvı yağ,
100 gram kadar un,
50 gram toz şeker.
Yapılışı:
Öncelikle tüm malzemelerimizi hemen alabileceğimiz bir yere hazırlayalım. Daha sonrasında ise un, tarçın ve şekeri uygun bir kabın içerisinde harmanlayalım. Aynen hamur yapacak gibi orta kısmını çukur haline getirelim. Bir kenarda beklemeye alalım. Diğer bir uygun kabımıza ise yumurtayı ve sodayı ilave edip iyice karıştıralım. Hazırladığımız bu karışımı bir önceki beklemeye aldığımız unlu karışıma ilave edelim. Hamur gibi iyice harmanlayalım. Yoğunluk ayarlamak adına sodalı karışımı birden boşaltmayın. Benim ölçülerin bana göre uygun ancak belki siz daha yoğun veya az yoğun bir kaplama isteyebilirsiniz. Ona göre ayarlama yapabilirsiniz. Muzları soyun ikiye kesin. Dilediğiniz şekilde hazırladığımız karışımına bulayıp tavada kızartın. Fazla yağlı olmasın derseniz kızarttığınız muzları kısa süre havlu kağıt üzerinde bekletin. Sunum için zevkinize göre kuru yemiş veya krem şanti gibi süslemeler yaparak servis edebilirsiniz. İsteğe göre sıcak veya soğuk şekilde tüketilebilmektedir. Şimdiden afiyet olsun.