- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kolay ve çıtır çıtır (hazır yufka) böreği
Direk yapılış aşamasına geçeceğim, ölçüyü siz kendiniz ayarlayın...
Hazır yufkayı masanın üzerine yayın. Margarin yağını ve aynı ölçü suyu birlikte karıştırıp, yufkaya sürün. Sonrasında üzerine tekrar yufka ve tekrar yağ sürün.
Sonra yufkaları 8 parçaya ayırın, sonra istediğiniz içi içine kattıktan sonra. Suyun altına tutup, böreği yağlı kağıtlı tepsiye dizin. Bütün börekler sarılıp, su altına tutulup dizildikten sonra. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırına pişmek üzere sürebilirsiniz...
Not: Püf noktamız sarılmış sigara şeklindeki börekleri su altında ıslatmaktır...
İkinci püf noktası evde sodanız varsa su yerine onu ilave edebilirsiniz.
Her ikisinde de çıtır çıtır bir börek elde edeceksiniz!
Afiyetler olsun efendim şimdiden sizlere!