Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Limonata ve tam zamanı

Limonata ve tam zamanı
 

Tam zamanı arkadaşlar alıntı


Merhaba arkadaşlar,  

Limon mutfaklarımızın vazgeçilmezi. Kullanmadığımız yer nerdeyse yok gibi. C vitamini açısından oldukça zengin. 

Fakat LİMON o kadar da masum değil. Neden derseniz? 

Şekeri olan insanlar zannederler ki; ekşi olduğu için LİMON da şeker yok. Orda durmanızı istiyorum. 1 kilo limonda 1 kilo çileğin içindeki kadar şeker var. Bu ne demek oluyor, şeker hastalarını burda uyarmak istiyorum. Hayatınızdan limonu tamamen çıkarmayın, fakat kullanacağınız zaman dengeleyerek kullanın. Bu ispatlanmış, bilim adamları tarafından... 

Hazır limondan bahsetmişken yıllardır yaptığım ve buzdolabımda vazgeçilmezlerim arasında olan içeceğim olan LİMONATA tarifini de yazayım. Bu sıcak günleriniz serinleticisi olsun. Bir yandan vücudunuz kendi kendine C vitamini üretemediğinden, dengelemiş olursunuz. 

LİMONATA MALZEMELERİ: 

5 ADET LİMON 

1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

5 SU BARDAĞI SU 

YAPILIŞI: 

Limonları güzelce yıkadıktan sonra rende yardımıyla dış sarı kısmını( beyaz kısmını almadan) rendeleyelim. Kabımızın içine rendeleri dökelim. Sonra kabuğu rendelenmiş limonların suyunu sıkıp bu karışımın üzerine ilave edelim, 1.5 su bardağı şekeri ve 5 su bardağı su ilave edelim. Karıştırıp bir saat dinlendirelim buzdolabında. Daha sonra süzgeç yardımı ile süzelim. Buzdolabında bir gece beklesin. O zaman limonun aroması suyuna geçecektir. 

Servise hazırdır. 

Ohhh ne de güzeldir!

Arzu ederseniz içine bir çay kaşığı limon tuzu atabilirsiniz. Nane yaprağı görüntü ve tad olarak ta arzunuza göre ilave edebilirsiniz. Kişisel tercih. Ben her ikisinide katmıyorum. 

Bu sıcak günlerinizin JOKERİ olacaktır. 

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun... 

Allah'ın selamı üzerinize olsun... 

Selam ve saygılar...

 
Toplam blog
: 59
: 22888
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

''Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olur...'' ..