Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
744
 

Yerel Lezzetler

Yerel Lezzetler
 

Yerel lezzetleri her zaman korumalı ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız diye düşünüyorum.

Yerel Lezzetler deyince, aklıma gelen bir kaç yerel lezzeti paylaşayım.

Bu yemekler bize her zaman çok büyük güzellikler, keyifler veriyor.

Bu yüzden mutfağımızla ne kadar öğünsek, atalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

- Sakarya Islama Köftesi
- Tekirdağ Köftesi
- İnegöl Köftesi
- Kemalpaşa Tatlısı
- İstanbul Kanlıca Yoğurdu
- İstanbul Sultanahmet Köftesi
- Kars Kaşarı
- Kocaeli Kandıra Yoğurdu
- Malatya Kayısısı
- Zonguldak Çaycuma Yoğurdu
- Zonguldak Ereğli Osmanlı Çileği
- Giresun Karalahana Diblesi
- Büryan Kebabı
- Burdur/Yozgat/İç Anadolu Testi Kebabı
- Çorum Leblebisi
- Düzce Çerkez Tavuğu
- Erzincan Tulum Peyniri
- Erzurum Çağ Kebabı
- Gaziantep Ali Nazik Kebabı
- Antep Fıstığı
- Gaziantep Baklavası
- Ordu Fındığı
- Manisa Mesir Macunu
- Mardin Cevizli Sucuğu
- Mersin Cezeryesi
- Rize Anzer Balı
- Samsun/Karadeniz Turşu Kavurması
- Siirt Pervari Balı
- Şanlıurfanın İsotu
- Antakya Künefesi
- Maraş Dondurması
- Mersin Tantunisi
- Bursa İskenderi
- Bursa Kestane Şekeri
- İzmitin Pişmaniyesi
- Kastamonu Kır Pidesi
- Adana Kebabı
- Adana İçli Köftesi
- Urfa Kebabı
- Tekirdağ Peynir Helvası
- Tekirdağ Ramazan Çöreği
- Hayrabol Peynir Tatlısı
- Diyarbakır Burma Kadayıfı
- Konya Bıçak Arası - Etli Ekmek
- Samsun Kapalı Pidesi
- İzmirin Kumrusu
- Trabzonun/Karadenizin Lahana Çorbası, Dolması ve Yemeği
- Trabzonun/Karadenizin Gorgot Çorbası ve Havisi/Kuymağı/Mıhlaması
- Trabzon Vakfıkebir Ekmeği
- Trabzon Akçaabat Köftesi
- Van Otlu Peyniri
- Kayserinin Mantısı
- Kayseri Pastırması - Sucuğu
- Afyon Kaymağı - Sucuğu
- Edirne Badem Ezmesi
- Edirne Tava Ciğeri
-...

Bunların dışında her yerde yapılan yemekler de var
- Beyti
- Döner
- Tandır Kebap
- Vali Kebap
- Su Böreği
- Çiğ Börek
- Ramazanda Yumurtalı Sıcak Pide
- Tarhana Çorbası
- Aşure
- Boza
- Türk Kahvesi
- Güllaç
- Tulumba Tatlısı
- Fırın Sütlaç
- Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
- İrmik Tatlısı
- Sütlü Nuriye
- Keşkül
- Supangle
- Fındıklı Kabak Tatlısı
- Kazandibi
- Dilberdudağı
- Hanım Göbeği
- ...

Daha kimbilir başka neler neler...

Yerel lezzetlerin daha çok markalaşması, halkımıza tanıtılması dileğiyle.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 649
Toplam yorum
: 162
Toplam mesaj
: 9
Ort. okunma sayısı
: 2321
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster