Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Akıllı Bileklik ile Kilo vermek

Akıllı Bileklik ile Kilo vermek
 

Cumartesi günü Milliyet'te güzel bir haber okudum. Ülker Grubu Başkanı Murat ülker, bileğindeki teknolojik pedometre (adımsayar) ile form tutuyormuş. Pedometre, güne kaç adım attığını, kaç kalori yakıldığını cep telefonuna iletiyormuş. Murat Ülker bu sıkı takiple 7 ayda 19.5 kilo vermeyi başarmış.

Yine 11 Haziran'da Sabah gazetesinde de kilo ile ilgili ilginç bir haber vardı. Gazete, deneyimli gazeteci Savaş Ay'ın üç ayda diyetle 27 kilo verdiğini yazıyordu. Savaş Ay, 117 kilodan 90 kiloya inmiş, sabahları güne limonlu veya sirkeli su içerek başlıyormuş. Yeşil çaya alışmış.

Tabii diyetler, hareket olmadan çok da fazla işe yaramıyor. Bu bakımdan, Sağlık Bakanlığı da sigaranın ardından obezite ile mücadeleye başladı. Geçen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Muğla'da kampanyayı 2.5 km yürüyerek başlatmış. Bu konuda medya'da Kamu Spotları da yer alacakmış. Gerçekten, takdir edilesi ve çok geç kalınmış bir hamle ama çok önemli bir hamle. Devletin her zaman tedavi edici faaliyetlerden ziyade, önleyici tedbirlere yönelmesi lazım. İnsanların sağlıkları hiç bir paha ile biçilemez. Önce her zaman sağlık gelir. Bu nedenle teknolojileri de işin içine katmakta büyük fayda var. Sayın Murat Ülker de bu anlamda ülkeye güzel örnek olmuş.

İnşallah en kısa zamanda bu teknoloji daha da demokratikleşir, insanlar daha çok böyle güzel teknolojilerden, imkanlardan daha sık yararlanırlar.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..