Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '12

 
Kategori
Dünya
 

Konteyner kent olayları ve Suriye

Konteyner kent olayları ve Suriye
 

Sayın okurlar,

5-6 gün öncesinde Öncüpınar Sınır Kapısı’ndaki konteyner kentte toplanan 500 kişilik Suriyeli grup, kendilerine 'yeterli su verilmediğini' gerekçe göstererek eylem başlattı. Polisin dağılın uyarısına taş atarak cevap veren eylemciler, çöp konteynerlarını ateşe verdi.İdari binanın da camlarının kırıldığı olaylarda göstericilerin saldırısı sonucu, 4 polis yaralandı. Öncelik Türkiye mültecileri kabul etmekle kendine yakışanı yapmıştır. Çünkü bizler hiçbir zaman zülmetmemiş ve haksızlığa uğrayanın yanında olmuşuzdur. Bunun en iyi örneklerinden biride Kanuni'nin, Frasnsa'ya yaptığı yardımlardır. Fakat her konteyner kentte böyle olaylar yaşanırsa durum hiçte iyi olmaz.

Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır. Yoksa her gün yeni bir olayla güne merhaba deriz. Bu önlemlerden biri her konteyner kente, orda bulunanlarların sorunlarını dinleyecek bir yetkili olabilir.

Bundan sonrası için Esad'a karşı muhalefet desteklenmelidir. Zaten Esad'ın sayılı günlerinin olduğunu artık herkes biliyor. Bizim dikkat etmemiz gereken nokta Esad'tan sonraki Suriye ile dost olmamızdır. Bunun içinde gelişmeleri takip etmeli ve Esad'ın çekildiği yerlerde yönetimi pkk ve onun uzantılarının almasına asla izin vermeyip, bizimle dost olabilecek şahsiyetlerin Suriye'nin başına geçmesini sağlayabilmek.

 
Toplam blog
: 13
: 415
Kayıt tarihi
: 29.11.11
 
 

Tarih en çok ilgilendiğim ve başarılı olduğum alandır. Konular hakkında yorum yapmayı severim. Ta..