Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Patriot Füze ve sonrası için tahmin

Patriot Füze ve sonrası için tahmin
 

Sayın okurlar,

hepinizin de bildiği gibi ülkemizin Doğu sınırı karmaşık durumda. Ülkemiz dış tehditlere karşı caydırıcı olsun diye Patriot füzelerini Nato'dan talep etti. Bu olay bir savaşın kesinlikle göstergesi değildir. Füze sınırlarımızı korumak amaçlı getirilmiştir.

Bildiğiniz gibi Türkiye bir Nato ülkesidir.4 Nisan 1949'da Washington Antlaşması ile kurulan NATO bir kollektif savunma örgütü olarak bilinmektedir. Kurucu antlaşmanın özellikle üçüncü, dördüncü ve beşinci maddeleri önemlidir. Bu maddelerle üye ülkeler, ortak savunma için yeteneklerini geliştirmeye, herhangi bir üyenin toprak bütünlüğü, siyasî bağımsızlık ve güvenliği tehlikede olduğunda bir araya gelmeyi ve herhangi birine saldırıldığında bu saldırıya hepsine karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul etmeyi taahhüt etmişlerdir. Patriot füzesi uçaklara olduğu kadar, taktik balistik füzelere karşı da kullanılabilmektedir.

Bundan sonra  Hawk ve E-3 Awacslarda Nato'dan istenecektir. Çünkü Amerika, Körfez Savaşında, Türkiye, İsrail ve Suudî Arabistan’daki önemli sanayii merkezlerini, limanları ve diğer stratejik yerler dâhil yerleşim merkezlerini korumak için Patriot ve Hawk füze bataryalarını kullanmıştır. Bu savaşta Patriot, Hawk ve E-3 Awacs sistemleri birbirlerini tamamlayarak bölge savunması görevini yerine getirmişlerdir.

 
Toplam blog
: 13
: 415
Kayıt tarihi
: 29.11.11
 
 

Tarih en çok ilgilendiğim ve başarılı olduğum alandır. Konular hakkında yorum yapmayı severim. Ta..