Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '16

 
Kategori
Tarih
 

Köroğlu’nun nara attığı Çamlıbel bugün tam olarak neresi?

Köroğlu’nun nara attığı Çamlıbel bugün tam olarak neresi?
 

Ya Korkut öğrenip de ne yapacaksın, sen de mi nara atacaksın. Tarihteki önemli yerleri merak ediyoruz. Ve biliyor musunuz bu önemli yerler bugün önemsiz. Bir iki yıkık tuğla olsa turist çeksin para kazanalım diye ilgilenilir. Ankara savaşı olmuş, filler yürümüş; neresi lan burası? Bilmiyoruz.

Köroğlu’nun Çamlıbel’ini önce bir bulalım sonra diyeceğimizi deriz. Köroğlu’nun Çamlıbel’ini ben Bolu’da sanıyordum. Hani Köroğlu Bolu Bey’ine karşı ayaklandı ya o yüzden. Oysa şu meşhur haraç almadan geçilemeyen Çamlıbel Geçidi Sivas’ın Yıldızeli ilçesindeymiş.

Ya ben bu ülkeyi anlamıyorum… Değerlerimiz değerlerimiz diyorsun Kur'an’da adı geçen peygamberler yaşamış ülkemizde; Hz. İbrahim, Hz. Eyyup ve Nuh. Tam olarak nerede yaşadılar? Yaşadıklarına dair ispat delil var mı?

Büyük İskender’in bir kılıç darbesiyle düğümü çözdüğü Gordion (Kördüğüm)  nerede? Bugünkü Ankara ilinin Beypazarı ilçesi ama yani bir işaret bir bilgi var mı?

Hattuşaş’ı turistik olduğu için biliyoruz. Meryem Ana Türkiye’de yaşadı deniliyor (İzmir’in Selçuk ilçesinde) Hıristiyanlığın peygamberinin annesi. TV’lerde ne bir bilgi ne bir tanıtma. Ya da bununla ilgili ne bir araştırma. Ama öte yandan uyduruk yüzlerce dervişin yatırı bilinir.

Keza Truva… En çok da buna şaşarım. Tarihin en ilginç olayı burada yaşanmış. Peki, bugün nerede bu Truva denilen yer? Ya da niye gelişmemiş? Çanakkale’ye 30 km. uzakta. Adı da değişmiş, Tevfikiye köyü olmuş. Çok gerekliydi sanki. Tarihe tanıklık etmiş Troya(Truva) cehalet yüzünden kaybolup gitmiş.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..