Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '22

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

KOSGEB KADIN GİRİŞİMCİ KREDİSİ

KOSGEB desteği, kadınları ülke ekonomisine dahil etmek ve daha çok istihdam yaratmak amaçlı verilmektedir. Peki KOSGEB kadın girişimci kredisi nasıl alınır? KOSGEB kadın girişimci kredisi, girişimci kadınların önünü açan, onlara imkan sağlayan bir devlet kredisi ve desteğidir. Bu desteği verirken de bazı temel kriterlere uyan kadınlar tercih edilmektedir. İki farklı şekilde verilmektedir; Geleneksel ve ileri girişimci kredileri. Şimdi de  KOSGEB kadın girişimci için kredinasıl alınır konusunun detaylarına geçelim.

KOSGEB Kadın Girişimci Kredisi Nasıl Alınır?

Kadın girişimciler KOSGEB kredisi için, KOSGEB’in web sitesinden dolduracakları başvuru formu ile kuruma taleplerini iletebilirler. Kadın girişimciler KOSGEB kredisini nasıl alabilirler sorusunun ilk aşaması bu başvurudur. Tabii ki bu başvuruyu yaptığınızda mevcut şartlarınızın KOSGEB’in kriterlerine uygun olması gerekmektedir. Ancak şartlara uygun iseniz bu desteklerden yararlanma imkanınız olabilecektir. Kendi hayalinin peşinden gitmek isteyen, kendi işini kurmak isteyen 18 yaş ve üzeri kadınlara devlet destek sağlamaktadır. Bu destek sayesinde kadın girişimciler avantajlı bir şekilde iş hayatına giriş yapmış olacaklardır. İş kurma ve işyeri açma süreçlerinde kişilerin en büyük derdi sermayedir. Özellikle KOSGEB bu derde son vermektedir.

KOSGEB Kadın Girişimci Kredisi Ne Kadar?

Öncelikle KOSGEB kadın girişimci kredisi geleneksel ve ileri girişimci desteği olarak 2 türe ayrılmıştır. Geleneksel girişimci kredisinde minimum destek 10 bin TL’den başlayıp 65 bin TL civarlarını, ileri girişimci kredisinde ise 100 bin TL’den başlayıp 300 bin TL civarlarını bulmaktadır.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

KOSGEB kadın girişimci desteği almak için gerekli şartları özetlersek; Öncelikle girişimcinin okur yazar olması gerekmektedir. KOSGEB’in destek sağladığı sektörlerden biriyle alakalı bir iş planı olmalıdır. Üst yaş sınırı yoktur ama 18 ve üzeri yaşta olmak zorundadır. Girişimcinin elinde girişimcilik sertifikası bulunmalıdır. Geçmişte KOSGEB desteğini almamış olması gerekmektedir. Mevcutta ya da geçmişte hiçbir şekilde bir terör örgütü ile bağlantı ya da faaliyeti olmamalıdır. Bu saydığımız şartlara uyan her kadın KOSGEB kadın girişimci desteği almak amaçlı olarak başvuru yapma hakkına sahip olmaktadır.

Kadın Girişimciler için Destek Programları Nelerdir?

Kadın girişimciler için birçok kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütlerinden çeşitli hibeler ve kredi destekleri bulunmaktadır. Bu destekler sayesinde kadınlar hem iş sahibi olabiliyor hem de ülke ekonomisi için katkıda bulunuyorlar. KOSGEB kadın girişimci kredisi nedir ve nasıl alınır sorusunu cevapladık. Peki diğer destek programları hangileridir? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Uzun yıllardır bu konuda destek sunmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 15 bin TL’nin üzerinde kredi sunmaktadır ve geri ödemesi 8 yıllık bir süredir hatta ilk 2 yıl geri ödeme yapılmamaktadır. KAGİDER: Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’de belli oranlarda mali destek ve kadınların projelerini, fikirlerini sunma ve sergileme imkanı da sağlamaktadır. KGF: Kredi Garanti Fonu’da Kadın girişimciler adına bankalardan kredi çekme konusunu araştırıp, kadınlar adına bu konuda yardımda bulunup bu destekleri almalarını sağlamaktadır. Bu fon sayesinde alınan kredilerde de ilk 2 yıl kredi ödemesi yapılmamaktadır. 5 yıllık bir vade imkanı da sunulmaktadır. Bu kadın girişimci desteği 130 bin TL civarlarını bulabilmektedir.

 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..