Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

13 Eylül '22

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

TETHER (USDT) NEDİR?

Tether (USDT) nedir, nasıl alınır, nasıl gönderilir sorunuza cevap bulmanız gerektiğinde coin dünyasının derinlerine inmeye başladınız demektir.

Tether (USDT) nedir sorusuna cevap bulmak istediğinizde oldukça önemli olan coin piyasasını biraz bilmeniz gerekecektir. Stabil paralar veya istikrarlı kripto para birimleri,  oynaklığını azaltmak için yüksek değerli bir itibari para birimine, başka bir kripto para birimine veya bir emtiaya karşı kripto para biriminin sabit bir fiyatının belirlenmesine dayanan bu varlıkların yeni bir çeşididir.

Tether arzını da dikkate almak gerekir. Kripto para piyasası yeni kullanıcıları kendine çektiğinde, Tether’in değerinde de artışa neden oluyor. Ancak değeri zaman içinde sabit kalması gerektiğinden arzı, talebin değerini eşitlemek için artar. Borsalar Tether’i dolara çevirirse talep azalır ve fiyatı dengelemek için Tether arzı azalır.

Tether (USDT) Nedir?

Tether (USDT), ABD dolarına (USD) dayalı sabit bir kripto para  birimidir.  Bu yüzden Tether madeni paranın değeri de bir doların döviz kuruyla eşleşir. Fiyat oynaklığı mevcuttur, ancak dalgalanma hafiftir. Kripto para endüstrisinde birçok sabit para var, ancak hepsinin başında bu var.

Bunun nedeni, kripto para biriminin dolara dayalı olmasıdır. Çok büyük bir piyasa kapitalizasyonu, dolaşımdaki tüm madeni paraların ve mevcut fiyatlarının bir ürünü olmasıdır. Çoğu kripto para birimi kendi  Blockchain,  Bitcoin  veya  Ethereum’a dayanır. Tether, Bitcoin’in algoritması olan SHA256 algoritmasını kullanır. Çekilecek coin miktarı kesinlikle Tether hesabına yatan para miktarı ile sınırlıdır.

Tether Nereden Satın Alınır?

Stabil paralar, oynaklığının düşük kalması için başka bir para biriminin, emtianın veya kripto varlığın fiyatına sabitlenerek fiyatlandırılır. Bu durumda, Tether fiyatı ABD dolarının fiyatına sabitlenir. Bu nedenle fiyatı çok az dalgalanır veya hiç dalgalanmaz.

USD ile 1: 1 değer oranını korumak için oluşturuldu. Böylece fiyatı her zaman 1,00 USD’ye çok yakın olacak, bu da varlıklara fiat para birimi yerine bir jeton aracılığıyla yatırım yapmak isteyen tüccarlar için çekici hale getiriyor. Bu, bir stabilcoin ile fiyatı değişken olan ve arz ve talebe dayalı olan diğer kripto para birimleri arasındaki temel farklardan biridir.

Tether’in Riskleri

Şimdiye kadar, piyasadaki en istikrarlı ve güvenli kripto para birimiyle uğraştığımız görülüyor. Ancak özellikle kripto para piyasasında hiçbir şey göründüğü gibi değildir. “Tether”ın arkasındaki şirket, piyasadaki en büyük stabil coini işletiyor ve bakımının önemli bir parçası haline geldi. Ancak endişe 2021’in ikinci yarısında ortaya çıkmaya başladı. Ayda 60 milyar dolardan fazla hareket etmesine rağmen şirketin gerçek rakamları neden bir muammadır.

Belirtildiği gibi, “Tether” kripto, gezegendeki en büyük üçüncü kripto para birimidir. Piyasa değeri açısından yalnızca ethereum ve bitcoin’in ardından mükemmel bir köprü para birimidir. USDT, doları sonsuz paritede kopyalar. Böylece ipte sahip olduğunuz her şey FIAT para birimine karşı değer kaybetmez . Ancak bu teorinin yavaş yavaş çökmekte olduğunu düşünen çok az kişi vardır. Piyasadaki ağırlığı çok önemli olduğundan, birçok analist, proje düşerse genel bir çöküş riskini şimdiden hissediyor.

Tether Hakkında Bazı Bilgiler

Biraz da Tether kripto para biriminin nasıl çalıştığına dair örnekler alalım. Tether kripto para birimi çok önemliDİR. Kripto para borsası bir banka havalesi aldığında, dolar alır ve bunlar daha sonra USDT’ye dönüşür böylece aynı sermayenin değeri artar. Böylece, dolar yatıran kullanıcı, Bitcoin alacağı bağlı bir ödemeye sahip olacaktır.

 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara