Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Koskoca bir ülke, tek bir adama teslim olmak üzere!

Koskocaman bir ülke, tek bir bir adama teslim olmak üzere! Duyduğum acının, yaşadığım ızdırabın tarifi yok! Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, binlerce  yıllık geleneği olan bir devlet değilmiş de; çöl ortasında yaşayan bir bedevi topluluğuymuş gibi yönetiliyor sanki! 

Toplum, kendisine görünmez bir el dokunmuş da, efsunlanmış gibi! ülkeyi yöneten, ne yaparsa yapsın, ne hata işlerse işlesin; tepki vermiyor, sesini çıkaramıyor.

Türk insanının bu şekilde davranmasında, son 10 yılda oluşturulan korku düzeninin de, belli bir düzeyde etkisi olsa da, yapılan tonla siyasi yanlışa rağmen, hala toplumun belli bir kesiminin sarsılmaz bir iradeyle bu siyasi iktidarın arkasında durması; her türlü anlaşılırlığın dışında.

EKONOMİ

- Çok uzun zamandır yapılan: " IMF'ye olan 12 milyar dolar borcu bitirdik! " propagandası, doğru olsa da; 11 yıl önce 130 milyar dolar olan dış borç, bugün 400 milyar dolar düzeyinde...

- Evet, Türkiye'nin yaptığı ihracat, her yıl düzenli olarak artıyor ama; üretmeyen, yalnızca montaj yapan sanayimiz, ithalata dayalı ihracat modelimiz, hem dış borcu, hem cari açığı inanılmaz derecede riskli hale getiriyor.

- Tamamen sıcak paraya dayalı bu ekonomik düzen; birileri nasırına bastığı anda, 30 - 40 milyar dolarlık ani bir para çıkışıyla altüst olabilecek durumda...

- Yandaş sermaye yaratma keyfiyeti, öylesine çığrından çıkartıldı ki, Türkiye'nin en köklü, en güçlü holdingleri, bir gecede el değiştirir hale geldi. Milli ekonomimizin temelini oluşturan en güçlü  gruplardan bazıları da, bugün bu keyfi yaklaşımın potansiyel baskısı altında...

DIŞ POLİTİKA

- " Komşularla sıfır sorun " ütopyası iflas edeli yıllar oldu!

- Kimse farkında değil ama; Suriye'yle savaş kapıda!; başta hükümet olmak üzere, Tüm Türkiye üç maymunu oynamakta!...

- " Savaş sebebi sayarız! " diye bol keseden salladıkları Kıbrıs'ta, Rumlar, Türk tarafının da üzerinde hükümranlık hakları olan Doğu Akdeniz'de İsrail'le ortaklaşa olarak petol ve doğalgaz çıkarmaya hazırlanıyor uzun süredir.

- Mısır'da, Suriye'de, İran'da, Irak'ta ne dedilerse tersi oldu! Olmaya da devam ediyor ne yazık ki.

- Kuzey Irak'ta Türk Askeri'nin kafasına çuval geçirileli, 10 yıl oldu. Mesele, her büyük devletin yapacağı gibi, çözüleceğine, tarihin ve halkımızın unutgan hafızasına terkedildi!

- Ne neredeyse tamamen kendilerinin neden olduğu: " Mavi Marmara " sorunu çözülebildi, ne Suriye'de düşürülen Türk uçağının hesabı sorulabildi.

İÇ POLİTİKA

- Türkiye'nin hızla bölünmeye gittiğinin, hükümet dışında herkes farkında! 2003'ten beri Türkiye'de yaşananları dikkatle izleyen herkes, Kürt Meselesi'nin neden, kimlerin yardımıyla ve yaptıkları hangi hatalar yüzünden bu hale geldiğini biliyor. Ancak ülkeyi yöneten zihniyet, bu konuda da kör inadında ısrar ediyor!

- Türkiye'deki siyasi ve toplumsal muhalefetin, benim de anlatmamı gerektirecek kadar anlaşılmaz bir durumda olduğunu hiç sanmıyorum.

- Türkiye'de polis devleti kurmak isteyenlerin, karşı devrimcilerin, rejim, cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının fütursuzluğu, azgınlığı günden güne artarken; o azgınları, birileri el altından destekleyip duruyor; her ne hikmetse!

- Yasamayı ve yargıyı pasifize etmiş tek bir adam, de facto bir durum yaratmış, koca ülkeyi tek başına yönetememekte! Yönetmekte diyemiyorum ne yazık ki.

-  Medyanın neredeyse tamamı; hükümetin yayın organı haline getirildi.

Daha neler neler! Ben yapılan yanlışları yazarken bile yoruluyorum! Ancak onlar, istikrarlı bir biçimde yanlış yapmaktan yorulmuyorlar!

90 yıllık Atatürk Cumhuriyeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hala kurumsallaşmaması, yönetime gelenlerin o kurumsallaşamamış devlet yapısıyla diledikleri gibi oynayabilmeleri; tabi ki rejimin, cumhuriyetin en affedilmez hatalarından, zaaflarından biri. Bu bugün inkar edilemez bir durum...

Ancak, sebebi her ne olursa olsun, bu ülkeyi tek bir adam, dilediği gibi yönetirken, buna zemin hazırlayanlar, ülkenin bu hale gelmesine çanak tutanlar, gördükleri bunca zulüm, yanlış ve keyfiyete bile isteye seyirci kalanlar, en az o adam kadar suçlular.

Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V.in de dediği gibi: " Her millet, hak ettiği gibi yönetilir. "

Bugünkü Türkiye'nin, bugünün Türk milletinin hak ettiği yönetici profili, yönetim biçimi bu demek ki. Bunu ben değil, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. böyle söylüyor. Koskoca bir peygamber, yanlış bir şey söylemez herhalde.

Türkiye'yi ılımlı bir islam devleti yapmak isteyen tüm siyasilerin kulakları çınlasın!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..