Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kötü Çin malları çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir

Kötü Çin malları çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir
 

www.aliozdemir.net


Özellikle elektrik, elektronik, bilgisayar, telefon, güvenlik ile ilgili olarak Çin tarafından üretilmiş hiç bir ürünü tercih etmemenizi öneriyorum. Üzerinde Made in China, Made in PRC yazısını gördüğünüz malların çoğu ISO, CE, TSE kalite standartlarına uygun değildir.

Çin, insan haklarını hiçe sayan ilkel koşullarda, aşırı emek sömürüsü yaparak ürettiği kalitesiz malları ülkemize kolayca sokabilmektedir. Elektrik sektöründe kullanılan Çin malı kablo, lamba, sigorta, şalter vb. gibi ürünlerin çoğu güvenlik koşullarına uygun değildir.

Son bir kaç yılda popülerleşip yayılmaya başlayan ledli aydınlatma armatürlerinin kalitesiz modelleri ucuz fiyata evlerimize girmeye başlamıştır. Standart dışı ürünlerin ömrü kısadır. Verdiği ışık göze zararlı unsurlar içermektedir. Enerji tüketim seviyeleri de etiketlerinde yazıldığı kadar az değildir.

Ülkemizin gümrük kapılarından kolayca giren kalitesiz malzemelere mutlaka dur demesi gerekmektedir. Cebine 10-20 bin dolar koyup Çin'e giderek en kalitesiz malları ithal eden kısa yoldan köşeyi dönmeye niyetli tüccarların getirdiği malları satın almayarak bu gidişe dur diyebiliriz.

Ucuz diye aldığınız her türlü elektrikli ürün size çok büyük faturalar çıkaracaktır.

Tanıdığım bir çok esnaf ucuz olduğu için kalitesiz Çin mallarını satmayı sürdürmektedir. Kendilerine işin vahametini anlattığımda Ülkeyi ben mi kurtaracağım" tarzı sözler etmektedirler.

TSE belgesi olmayan, uzun süreli (3-7 yıl) garanti veremeyen, yaşadığınız bölgede yetkili servisi olmayan mallar ülkemizi cihaz çöplüğüne çevirmiştir.

12.07.2013  

Ali Özdemir

Web: www.aliozdemir.net

www.facebook.com/ERDEMYAYINEVI

www.twitter.com/aliozdemir_net

E-posta: aozdemir53@hotmail.com

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..